Maailmanlaajuisesti ja Suomessa yli 20 paikassa nostetaan esiin potilas- ja asiakasturvallisuus valaisemalla julkisia rakennuksia ja muita näyttäviä kohteita oranssilla 17.9.2020. Valaistuksen tarkoituksena on osoittaa arvostusta kaikkia terveydenhuollon ammattilaisia kohtaan.

Maailman terveysjärjestö WHO:n perustamaa Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään torstaina 17.9.2020. Tänä vuonna päivän tavoitteena on lisätä tietoisuutta terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuuden tärkeydestä ja sen yhteydestä potilasturvallisuuteen.

Potilasturvallisuuspäivän merkkinä valaistaan mm. rakennuksia ympäri maailmaa. Suomessa oranssina hehkuvat mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Finlandiatalo, HUS Meilahden tornisairaala ja useat keskussairaalat. Sosteri osallistuu kampanjaan valaisemalla Savonlinnan keskussairaala teeman mukaisesti.

– Asia on tällä hetkellä erittäin ajankohtainen koronaviruksen takia. Vaikka uutisointi keskittyy koronatilanteeseen, haluamme muistuttaa, että huolehdimme jatkuvasti myös asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuudesta, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Koronaviruspandemia on maailmanlaajuisesti suuri haaste

Koronaviruspandemia on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti suuri koko ihmiskuntaa uhkaava haaste. Vaikka Itä-Savon alueella koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen, monin paikoin maailmassa ja Suomessakin tilanne on toinen. Jokaisen ihmisen täytyy muistaa kantaa oma vastuunsa asiassa.

– Virus on keskuudessamme todennäköisesti vielä pitkään. Jokaisen vastuulla on, että se ei ala levitä. Tässä pätevät edelleen hyvä käsi- ja yskimishygienia ja turvavälien noudattaminen. Lisäksi äärimmäisen tärkeää on, että mihinkään Sosterin ajanvarauspalveluihin ei tulla hengitystieoireisena, eikä myöskään vierailla sairaalassa tai palvelutaloissa, jotta estetään viruksen leviäminen, Luukkonen korostaa.

Savonlinnan keskussairaalan valaistus keskiviikkona 16.9.2020 illalla ja kestää perjantai 18.9.2020 aamuun. Sosterin hygieniahoitajat opastavat torstai 17.9.2020 aamusta klo 8.00 alkaen hyvään käsihygieniaan keskussairaalan pääovilla.

Lisätietoja maailman potilasturvallisuuspäivästä