Ankkuri-toiminnan käynnistäminen veti OKL:n mäelle satakunta henkeä pohtimaan, kuinka lasten ja nuorten syrjäytymiseen pystyttäisiin puuttumaan entistä tehokkaammin. Ankkuritoiminnassa yhdessä ovat mukana Savonlinnan kaupunki, Sosteri ja Itä-Suomen poliisi.

Ohjelman aluksi käyttivät Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro pitivät avauspuheenvuorot. Tämän jälkeen Itä-Suomen poliisilaitos esitteli Ankkuritoimintaa ja moniammatillisen Ankkuri -tiimin.

Sosiaalityöntekijä Tuija Heimonen Itä-Suomen poliisista avasi kuulijoille nuorten maailman raadollisuutta ja huumekaupan toimintaympäristön muutosta. Esitys oli karua kuultavaa ja jätti jälkeensä toiveen, että jokainen aikuinen, vanhempi ja isovanhempi olisi kiinnostunut oikeasti lasten ja nuorten tekemisistä ja elämästä yleensä.

Paikalla on noin sata toimijaa kattavasti alueemme varhaiskasvatuksesta, koulutoimesta, Sosterista, Itä-Suomen poliisista, seurakunnasta, järjestöistä ym. ym. Ja mikä parasta, paikalla on myös nuoria Lyseon Lukiosta!

– Kun juuri nuorten asiat olivat käsittelyssä, hienoa on saada kohderyhmäläisten ajatukset mukaan kehittämistyöhön, Sosterin kehittämispäällikkö Maijaterttu Tiainen kertoi tilaisuudesta.

Esitys antoi hyvää pohjaa iltapäivän työpajatyöskentelylle, jossa tavoitteina oli muun muassa uudenlaisten, moniammatillisten toimintatapojen tuottaminen ja syrjäytymisriskiä kasvattaviin asioihin tarttuminen hyvissä ajoin ja matalalla kynnyksellä.