KUVA: Tiesitkö, että Sosterin magneetissa on markkinoilla olevista laitteista yksi laajimmista putken halkaisijoista, 70 cm? Kuvassa hoitajamme Merja matkalla kuvaukseen. Röntgenhoitajamme Päivi ja radiologi Teemu magneettikuvausta esittelemässä.

Tule tutustumaan Savonlinnan keskussairaalan radiologian yksiköön! Kansainvälisenä röntgenpäivänä 8.11.2018 avaamme ovet koko kansalle!

Radiologia on mukana sairauksien hoidossa laajalti – asiakkaille toiminta tulee tutuksi esimerkiksi luun murtumissa, valtimoiden pallolaajennuksissa, erilaisissa syöpätutkimuksissa, luuntiheysmittauksissa, jopa hammasten oikomishoidossa.

– Haluamme tehdä toimintaamme tutuksi yleisölle, sillä yleensä meillä pääsee käymään vain lähetteen kanssa. Samalla tarkoituksena on lieventää pelkoja, joita tutkimuksiin monesti aivan turhaan liittyy, radiologian ylilääkäri Ilpo Hovi kertoo.

Radiologiaan kuuluvat röntgentutkimukset, magneetti-, tietokonetomografia-, mammografia-, verisuoni- ja ultraäänitutkimukset sekä isotooppitutkimukset  ja -hoidot. Kaikki kuvantaminen on digitaalista.

Valitset Sinulle sopivat ajat – lämpimästi tervetuloa!

Ohjelma sisältää luennot ja opastetun kierroksen, joissa valittavissa on kaksi ajankohtaa. Voit halutessasi osallistua myös vain luennolle tai kierrokselle.

Saman sisältöiset luennot: klo 9.00-10.00  ja klo 13.00-14.00

  • Työpäivä Sosterin radiologian yksikössä, osastonhoitaja Milja Keinänen
  • Turvallisesti magneettitutkimukseen, magneettihoitajat Merja Munck ja Janne Hellsten
  • Säteilyturvallisuus radiologian yksikössä, erikoistuvat fyysikot Ari Ronkainen ja Jaakko Sarin
  • Uuden TT-laitteen tuomat mahdollisuudet, radiologi Mika Sahlberg

Opastettu kierros: klo 10.00-11.00 ja klo 14.00-15.00

HYVÄ TIETÄÄ

Luennoille kokoontumiset klo 8.45 ja klo 12.45 C-rakennuksen pääaulassa, Keskussairaalantie 6. Opastetuille kierroksille kokoontuminen samassa paikassa klo 10.00 ja klo 14.00

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 1.11.2018 mennessä: milja.keinanen@sosteri.fi p. 044 417 3424

Avaa tästä kutsu PDF-muodossa