Ansiomerkin saajat ovat kaikki asiantuntijoita potilasturvallisuuden kehittämisessä ja ovat jo vuosien ajan tehneet tärkeää työtä potilasturvallisuuden tason parantamiseksi Suomessa.

Suomen Potilasturvallisuusyhdistyksen asiantuntijajaoksen jäseniä sai 13.2.2018  potilasturvallisuuden ansiomerkkejä. Ansiomerkin saivat kaikkiaan 24 potilasturvallisuuden kehittäjää, heidän joukossaan Sosterista kehittämispäällikkö Maijaterttu Tiainen (kuvassa oik.) ja sairaanhoitaja Heli Virkki (kuvassa vas.).

Suomen Potilasturvallisuusyhdistyksen mukaan ansiomerkin saajat ovat kaikki asiantuntijoita potilasturvallisuuden kehittämisessä ja ovat jo vuosien ajan tehneet tärkeää työtä potilasturvallisuuden tason parantamiseksi Suomessa. He myös kuuluvat yhdistyksen potilasturvallisuuden asiantuntijajaokseen.

Erityisen merkityksellistä on ollut avoin yhteistyö asiantuntijoiden kesken, hyvien käytäntöjen jakaminen ja uusien kaikkia hyödyntävien oppaiden tekeminen. Ansiomerkin saajat ovat kaikki  osoittaneet aktiivisesti varmistavansa potilasturvallisuutta ja kehittävänsä potilasturvallisuutta.

Jokainen ansiomerkin saanut on myös merkittävästi edistäneet avoimuutta ja pitkäjänteisesti kehittäneet potilasturvallisuuskulttuuria ympäri Suomen ja ovat kehittäneet useita toimintatapa malleja Suomeen.

Esimerkiksi vakavien vaaratapahtumien tutkinnan menetelmiä, riskienhallinta menetelmiä, lääkehoidon tarkistuslistoja, johdon turvallisuuskävely -oppaan yms. Lisäksi jaoksen jäsenet ovat erittäin avoimia ja innokkaita jatkuvasti kehittämään uusia toimintatapoja turvallisuuden kehittämiseksi.

Tunnustuksen saaneet:

Leena Lang, OYS
Lasse Koste, Carea
Petri Pommelin, PSHP, Tays
Lotta Nikki, SATSHP
Tuula Korhonen, Raahe
Virpi Korhonen, Kainuun sote
Riitta Flinck, Espoon kaupunki
Tuula Saarikoski, KSSHP
Kaisa Haatainen, KUH
Pirjo Lehtomäki, PHSOTEY
Sari Palojoki, HUS
Maijaterttu Tiainen, Sosteri
Jaana Inkilä, HUS
Arto Helovuo
Riitta Pakisjärvi, LSHP
Marjatta Koivunen-Issakainen, Seutukunta
Seija Miettunen, LSHP
Riitta-Liisa Kujala, Peruspalvelukuntayhtymä Kallio, Ylivieska
Pietari Perkinen, Essote
Anne Kallava, KHSHP
Heli Virkki, Sosteri
Riitta Kallinen,  Mehiläinen
Marita Maukonen, Siun Sote
Mari Plukka, VSHP