Mielenterveys -ja päihdepalvelut

Psykiatrian Akuuttityöryhmä

 

Tarvitsetko apua psyykkisten kriisitilanteiden selvittelyyn. Haluatko keskustella  omasta, tai  läheisten päihde-tai peliriippuvuusongelmista.

 

Hoito on lyhytaikaista ja tiivistä ja toiminta-alueena on koko Sosteri. Avunpyyntöön vastataan mahdollisimman pian. Hoito suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Tarpeen mukaan tehdään yhteistyötä perheen ja muiden auttamistahojen kanssa. Nopeasti käynnistetty hoito auttaa tilanteen nopeaa korjaantumista. Käynnit ovat maksuttomia.

 

Psykiatrian akuuttityöryhmä toimii erikoislääkärijohtoisesti osana aikuispsykiatrian poliklinikkaa.

 

MIEPÄ-puhelin  (mielenterveys- ja päihdearviointiyksikkö)  044 417 3751 ma-pe klo  8-20 ja viikonloppuisin/juhlapyhinä klo 10-18 keskitytään päivystyksellisiin arvioihin.

 

Kun arvioit, että vaivasi vaatii kiireellistä tutkimista ja hoitoa, mutta ei uhkaa henkeä, soita valtakunnalliseen päivystysavun numeroon 116 117. Puhelu ohjautuu Sosterin alueelta soitettaessa Sosterin päivystyspoliklinikalle.

Puh. 044 417 3751. Palveluaika ma-pe klo 8–20, la-su ja juhlapyhät klo 10–18. Puhelinpalvelu myös iltaisin ja viikonloppuisin.


Henkinen ensiapu -toimintakaavio

Äkillisten kuolemantapausten, onnettomuuksien ja läheltä piti -tilanteiden jälkeen Savonlinnan seudulla

Toimintaohje auttajille henkinen tuki

Henkinen ensiapu toimintakaavio