Neuvolassa järjestetään monipuolista ryhmätoimintaa vanhemmille; perhevalmennusta, Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmiä sekä Isien iltoja.  Ryhmien tarkoituksena on muun muassa tukea ja antaa tietoa synnytyksestä, vauvanhoidosta sekä vanhemmuudesta ja parisuhteesta. 


Perhevalmennus

Sosteri järjestää ensimmäistä lasta odottavalle perheelle moniammatillista perhevalmennusta.

Valmennukseen voivat osallistua myös uudelleen synnyttäjät, jos toinen vanhemmista odottaa esikoistaan sekä maahanmuuttajavanhemmat, jotka odottavat ensimmäistä Suomessa syntyvää lastaan. Perhevalmennuksen tavoitteena on valmentaa perhettä vanhemmuuteen, synnytykseen, imetykseen sekä lapsen hoitoon ja kasvatukseen. Valmennus sisältää näyttöön perustuvan ja tarvelähtöisen terveysneuvonnan lasta odottaville vanhemmille. Perhevalmennus mahdollistaa vertaistuen ja edistää perheen keskinäistä vuorovaikutusta.

Perhevalmennusohjelmat


Isien ilta

Isien ilta on 0-3-vuotiaille lapsille ja heidän isille tarkoitettu ryhmä, joka kokoontuu 5 kertaa viikon välein Pääterveysaseman neuvolassa (Pihlajavedentie 8). Tapaamiset aloitetaan pienellä iltapalalla. Ryhmässä keskustellaan yhdessä vauvaan ja perhe-elämään liittyvistä aiheista isien näkökulmasta. Ryhmän aikana on myös mahdollisuus tutustua toisiin samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin.Osallistuminen ryhmään on maksutonta.

Ryhmä alkaa 4. SYYSKUUTA 2018 klo 17.00–18.30

  • Tiistaina 4.9. Isyys ja isäksi kasvaminen
  • Tiistaina 11.9. Vanhemmuuden roolit
  • Tiistaina 18.9. Työ ja perhe-elämä
  • Tiistaina 25.9. Parisuhde ja perhe
  • Tiistaina 2.10. Hyvinvoiva isä

Ilmoittautumiset syksyn ryhmään 27.8.2018 mennessä. Tervetuloa!

Lisätietoja omalta terveydenhoitajaltasi tai perhetyöntekijöiltä.


Vahvuutta vanhemmuuteen- perheryhmä

Perheryhmä on tarkoitettu ensimmäisen lapsen saaneille vanhemmille, joilla on ryhmän alkaessa n. 2-5 kk ikäinen vauva. Ryhmässä keskustellaan yhdessä vauvaan ja perhe-elämään liittyvistä aiheista sekä tutustutaan samassa elämätilanteessa oleviin perheisiin. Ryhmät alkavat kaksi kertaa vuodessa.