Neuvolassa järjestetään monipuolista ryhmätoimintaa vanhemmille; perhevalmennusta, Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmiä sekä Isien iltoja.  Ryhmien tarkoituksena on muun muassa tukea ja antaa tietoa synnytyksestä, vauvanhoidosta sekä vanhemmuudesta ja parisuhteesta.


Perhevalmennus

Äitiysneuvolassa pidetään lastaan odottaville perheille perhevalmennusta. Valmennukseen voi osallistua myös ystävän tai tukihenkilön kanssa.

Valmennusta on neljä kolmen kerran jaksoa vuodessa. Jokainen perhe voi valita itselle parhaiten sopivan valmennuskokonaisuuden.

Yksi valmennuskokonaisuus sisältää seuraavat aiheet:

  • Synnytys
  • Synnytyksestä toipuminen ja imetys
  • Elämää vauvan kanssa

Perhevalmennusohjelmat

Synnytyssairaaloiden synnytysvalmennukset:

Joensuu /SiunSote

Kuopio /Kys

Lappeenranta/Eksote

Mikkeli /Essote


Isien ilta

Isien ilta on 0-3-vuotiaille lapsille ja heidän isille tarkoitettu ryhmä, joka kokoontuu 5 kertaa viikon välein Pääterveysaseman neuvolassa (Pihlajavedentie 8). Tapaamiset aloitetaan pienellä iltapalalla. Ryhmässä keskustellaan yhdessä vauvaan ja perhe-elämään liittyvistä aiheista isien näkökulmasta. Ryhmän aikana on myös mahdollisuus tutustua toisiin samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin.Osallistuminen ryhmään on maksutonta.

Lisätietoja omalta terveydenhoitajaltasi tai perhetyöntekijöiltä.

Isienilta

 


Vahvuutta vanhemmuuteen- perheryhmä

Perheryhmä on tarkoitettu ensimmäisen lapsen saaneille vanhemmille, joilla on ryhmän alkaessa n. 2-5 kk ikäinen vauva. Ryhmässä keskustellaan yhdessä vauvaan ja perhe-elämään liittyvistä aiheista sekä tutustutaan samassa elämätilanteessa oleviin perheisiin. Ryhmät alkavat kaksi kertaa vuodessa.