Sosterin neuvoloiden tehtävänä on tuottaa palveluja lasta odottaville perheille sekä pienten lasten perheille. Neuvoloita on jokaisella terveysasemalla. Palvelut vaihtelevat terveysaseman mukaan.

Neuvoloiden ajanvaraus
puh. 015 527 7187
soittoaika on ma-pe klo 8-15

Käytössä takaisinsoittojärjestelmä


Lastenneuvola

Lastenneuvolassa seurataan lapsen kehitystä ja kasvua sekä tuetaan ja rohkaistaan vanhempia vanhemmuudessa ja lapsen kasvatuksessa.

Lastenneuvola


Äitiysneuvola

Äitiysneuvolassa huolehditaan äidin, sikiön ja perheen hyvinvoinnista ja tuetaan vanhempia vanhemmuuteen valmistautumisessa.

Äitiysneuvola


Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Ehkäisyneuvola tarjoaa ohjausta ehkäisyyn, sukupuolitauteihin, raskauden keskeytyksiin liittyen. Perhesuunnittelun tavoite on, että jokainen syntyvä lapsi on toivottu perheenjäsen. Annamme neuvontaa ja ohjausta myös lapsettomuuteen liittyvissä asioissa.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola


neuvolan ryhmät

Odottaville äideille ja isille tarjotaan pienryhmiä (perhevalmennus, synnytysvalmennus), joissa keskustellaan synnytyksen, lapsivuodeajan ja vauvanhoidon lisäksi vanhemmuudesta ja parisuhteesta. Neuvola tarjoaa myös muita ryhmiä, kuten isien illat.

Isien ilta
Perhevalmennus
Vahvuutta vanhemmuuteen


Neuvolan perhetyö

Neuvolan perhetyö on osa neuvoloiden toimintaa ja on tarkoitettu koko Sosterin alueen perheille, jotka tarvitsevat lyhytaikaista tukea arjessa selviytymiseen. Perheillä on myös mahdollisuus saada tukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa eli jo lasta odotettaessa. Se on määräaikaista ja asiakasperheelle maksutonta.

Neuvolan perhetyö


Neuvolan muut palvelut

Neuvoloissa toteutetaan myös aikuisten rokottaminen sekä kohdunkaulan syövän seulonnat (Joukko-papa).

Aikuisten rokotukset ja joukkotarkastukset