Kirurgian poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat tulevat lähetteellä terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityislääkäriltä. Lähetteen saavuttua erikoislääkäri arvioi hoidon kiireellisyyden ja määrää tarvittavat poliklinikkakäyntiä edeltävät tutkimukset. Hoito suunnitellaan ja toteutetaan hoitosuositusten mukaisesti potilaan kanssa yhdessä neuvotellen. Mikäli päädytään leikkaushoitoon, potilas asetetaan leikkausjonoon odottamaan leikkausaikaa. Leikkausajan tullessa ajankohtaiseksi hoidonsuunnittelija ottaa yhteyttä ja tarkistaa leikkauskelpoisuuden ja tarvittavat lisätoimet leikkausta varten.

Poliklinikkakäynti voi olla kirurgin tai sairaanhoitajan vastaanotto, ruoansulatuskanavan tai virtsateiden tähystys tai pienkirurginen toimenpide.  Poliklinikalla toimivat avannehoitajan, haavahoitajan ja uroterapeutin vastaanotot.

Lääkehoitoyksikkö vastaa Sosterin keuhkosairauksien, kirurgian ja naistentautien syöpäpotilaiden lääkehoitojen toteutuksesta, ohjauksesta ja neuvonnasta.

palvelemme

Poliklinikka on avoinna arkipäivisin klo 8–15.00.

Tutustu myös

Etsitkö näitä?