Hammas- ja suusairauksien poliklinikan toiminta jakautuu poliklinikka- ja leikkaustoimintaan.

Poliklinikkatoimintana hoidetaan vaikeita limakalvosairauksia, leukanivelen sairauksia, vaativaa oikomishoitoa, kasvokipupotilaita, protetiikkaa ja kokonaishoitosuunnitelmien tekoja.

Leikkaustoiminnassa korostuvat kasvojen alueen kehityshäiriöt, muut kehityshäiriöt ja leukamurtumat. Muihin leikkauksiin, esim. avosydän-, munuaissiirto-, ja proteesileikkauksiin meneville potilaille tehdään suu- ja hammasperäisten tulehdusten saneeraukset. Lisäksi hampaisiin ja vieruskudoksiin kohdistuvat leikkaukset työllistävät paljon, kuten myös infektiot ja suun alueen kasvaimet. Leukakirurgia tehdään leikkaussalissa ja muut leikkaukset päiväkirurgisina. Tarvittaessa käytämme kirurgisen osaston vuodepaikkoja.

Poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka, jonne potilaat tulevat lähetteellä terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta tai yksityislääkäriltä. Virka-aikana poliklinikalla hoidetaan myös kiireellisiä ja päivystyspotilaita. Poliklinikalla toimii kliinisen hammashoidon erikoishammaslääkäri ja poliklinikalla ovat konsultteina oikomishoidon erikoishammaslääkäri sekä suu- ja leukakirurgi. Klinikka toimii myös erikoishammaslääkärikoulutuksen koulutuspaikkana.

Palvelemme

Poliklinikka on avoinna ma-pe klo 7.30-15.30 p. 044 417 3413

Etsitkö näitä?

Saapuminen sairaalaan

Muut