Fysiatrian poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan potilaita, joilla on liikunta- ja toimintavaikeuksia tai pitkäaikaisia tuki- ja liikuntaelinten kipuja. Hoidon tavoitteena on parantaa liikunta- ja toimintakykyä. Hoitokeinoina käytetään esimerkiksi lääkkeitä, liikuntaharjoittelua, terapeuttisia harjoitteita (fysioterapia) ja apuvälineitä.

Potilasta aktivoidaan ja ohjataan ottamaan itse vastuuta terveydestään ja toimintakyvystään.

Tutkimuksiin ja hoitoon pääsy edellyttää lääkärin lähetettä. Osa potilaista ohjataan ensikäynnille fysioterapeutille.

Palvelemme arkisin klo 8-15.45

Soittoaika ma-pe klo 9-14

KIPUPOLIKLINIKKA SOSTERISSA

Kipupoliklinikka on osa Fysiatrian poliklinikan toimintaa.

Jos sinulla on kroonista vaikeaa kipua, terveyskeskuslääkärisi lähettää sinut Fysiatrian poliklinikalle kivunhoidon suunnittelua varten. Joskus lähetteen perusteella ohjataan potilas eteenpäin neurokirurgille tai muulle erikoisalalle. Joskus annamme ohjeita jo hoitavalle lääkärille.

Kroonisessa kivussa ei-lääkkeelliset hoidot ovat pääasiassa. Meillä hoitoon osallistuvat lääkäreiden lisäksi mm. psykologi, fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja kipuhoitaja. Yhdessä potilaan kanssa mietimme sopivat hoitomuodot. Joskus tarvitaan apuvälineitä arjessa pärjäämiseen.

Kipupoliklinikalla arvioidaan lääkehoitoa ja tehdään lääkekokeiluja ja kun lääkitys ja muut hoidot ovat kohtuullisessa tasapainossa, jatkohoito tapahtuu terveyskeskuksessa. Päihdelääkäri osallistuu osaltaan lääkehoidon arvioon.

Kipuhoitaja työskentelee parittomilla viikoilla ja asiakkaiden puhelinaika on ma-pe klo 8-9. Kipuhoitajaan voit olla yhteydessä neurostimulaatioon liittyvissä asioissa, lähetteen tilaan liittyvissä asioissa ja fysiatrin ohjaamana kipuhoitajan ohjausta varten.

Kipuhoitajan puh. 044 417 3592, tavoitettavissa parittomilla viikoilla klo 8-9. Muina aikoina voit jättää viestin niin otamme yhteyttä.


Etsitkö näitä?

Saapuminen sairaalaan

Muut