Dialyysiosastolla hoidetaan niitä munuaisten vajaatoimintaa sairastavia potilaita, joiden oma munuaistoiminta on riittämätöntä. Dialyysi puhdistaa elimistöä kuona-aineista ja liiallisesta nestekuormasta, kun munuaiset eivät siihen pysty.

Pyrimme lievittämään munuaisten vajaatoiminnasta johtuvia oireita ja ehkäisemään siitä aiheutuvia haittoja sekä parantamaan potilaiden elämänlaatua..

Hemodialyysihoitoa toteutetaan kierrättämällä verta dialysaattorin eli keinomunuaisen läpi dialyysilaitteen avulla. Yksi hoitokerta kestää 4 – 5 tuntia ja toistuu 3 – 4 kertaa viikossa. Hoidon toteuttamiseen tarvitaan joko verisuonikirurgin tekemä verisuoniavanne tai anestesialääkärin asentama keskuslaskimokatetri.

Yksikkömme vastaa myös alueemme peritoneaalidialyysi-  eli vatsakalvodialyysipotilaiden poliklinikkakontrolleista.

Peritoneaalidialyysi tapahtuu kirurgin toimesta vatsaonteloon asennetun katetrin kautta huuhtelemalla vatsaonteloa dialyysinestein,. Dialyysi tapahtuu oman vatsakalvon avulla. Potilaat toteuttavat peritoneaalidialyysihoidon kotona ja he käyvät kontrolleissa 4 – 6 vk välein. 

Sairaanhoitopiirimme alueella on mahdollisuus kotihemodialyysitoimintaan. Hoidot tehdään yksikössämme annettavan perehdytyksen jälkeen kotona, kontrollit yksikössämme noin kerran kuussa.

Hoidamme myös vieraspaikkakuntalaisia lomahemodialyysipotilaita yksikkömme resurssit huomioiden.

Lomapotilaat soittavat meille ja kysyvät hoitomahdollisuutta haluamalleen ajankohdalle. Olemme yhteydessä heidän hoitopaikkaansa ja varmistamme sieltä lomahoitoon kuuluvat yksityiskohdat, esim. potilaan kunto ja maksusitoumus.

Potilaamme ovat pääsääntöisesti kotoa tulevia, kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavia potilaita.  Toimintamme on polikliinistä toimintaa. Yksikkömme toimii maanantaista lauantaihin aamuvuoroissa, myös arkipyhäviikoilla.

Yksikössämme on 12 hyvin varusteltua hoitopaikkaa. Henkilökuntamme muodostaa nefrologiosastonylilääkäri, osastonhoitaja, 6 sairaanhoitajaa ja osastonsihteeri.

Yksikkömme toimii vuonna 2011 käyttöönotetuissa, valoisissa ja ajanmukaisissa tiloissa sairaalan 0-kerroksessa.

Yksikössämme ei ole varsinaisia vierailuaikoja. Vieraat voivat tulla käymään tapauskohtaisesti sovittuina aikoina. Kukkia emme voi ottaa vastaan.  Olemme tuoksuton yksikkö.

 

 

Palveluaika

Dialyysiyksikkö on avoinna ma-la klo 7:45–15:00.

Vierailut. Yksikössä ei ole varsinaisia vierailuaikoja. Vieraat voivat tulla käymään tapauskohtaisesti sovittuina aikoina. Kukkia ei voida ottaa vastaan allergiasyistä. Dialyysi on tuoksuton yksikkö.

Etsitkö näitä?

Saapuminen sairaalaan

Muut