Dialyysiosastolla hoidetaan munuaisten vajaatoimintaa sairastavia potilaita, joiden oma munuaistoiminta on riittämätöntä. Dialyysihoidolla pyritään lievittämään munuaisten vajaatoiminnasta johtuvia oireita ja ehkäisemään siitä aiheutuvia haittoja sekä parantamaan potilaiden elämänlaatua.

  • Sosterin alueella on mahdollisuus kotihemodialyysitoimintaan, hoidot tehdään dialyysiyksikössä annettavan perehdytyksen jälkeen kotona, kontrolleissa käydään yksikössä.
  • Dialyysiyksikössä hoidetaan myös vieraspaikkakuntalaisia lomahemodialyysipotilaita yksikön resurssit huomioiden.
  • Lomapotilaat soittavat dialyysiyksikköön ja kysyvät hoitomahdollisuutta haluamalleen ajankohdalle. Yksiköstä ollaan yhteydessä hänen vakituiseen hoitopaikkaansa ja varmistetaan sieltä lomahoitoon kuuluvat yksityiskohdat, esim. maksusitoumus.

Dialyysiyksikön potilaat ovat pääsääntöisesti kotoa tulevia, kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavia potilaita. Yksikön toiminta on polikliinistä toimintaa ja toimii maanantaista lauantaihin aamuvuoroissa. Vuodeosastohoitoa vaativat dialyysipotilaat hoidetaan sisätautien vuodeosasto 5A:lla, mutta dialyysit tehdään normaaliin tapaan dialyysiyksikössä.

Palveluaika

Dialyysiyksikkö on avoinna ma-la klo 7:45–15:00.

Vierailut. Yksikössä ei ole varsinaisia vierailuaikoja. Vieraat voivat tulla käymään tapauskohtaisesti sovittuina aikoina. Kukkia ei voida ottaa vastaan allergiasyistä. Dialyysi on tuoksuton yksikkö.

Etsitkö näitä?

Saapuminen sairaalaan

Muut