Keskitetty ajanvaraus puhelimitse

p. 015 527 7114
arkisin särkypotilaiden ajanvaraus klo 8-10
muut klo 10-14.30
myös ajanperuutukset ja siirrot

Käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Puheluihin soitetaan takaisin siinä järjestyksessä kun takaisinsoittopyyntö on jätetty. Myös läpi päässeisiin puheluihin vastataan ja heti kun puheluissa on taukoa, soitetaan takaisinsoittoja.

Etsitkö tätä? Hammaslääkäripäivystys


Ajanvaraukset ja peruutukset verkossa

Kaikki hammashuollon ajanvaraukset näkyvät myös sähköisesti www.hyvis.fi-palvelusta. Tarkastele ajanvarauksiasi

Kun sairastumisen tai muun äkillisen syyn takia joudut perumaan oman tai alle 10-vuotiaan huollettavasi ajan, voi tehdä sen nyt myös helposti verkossa. Verkkoilmoitus onnistuu myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun Savonlinnan hammashoitola on suljettu. Kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Palvelu löytyy verkosta https://oma.hyvis.fi/login

> Aloita asiointi > Yhteydenottolomakkeet > Yhteydenotto hammashoitolaan

Jos ilmoitus koskee alle 10-vuotiaan huollettavan ajan perumista, laita viestiin nimen lisäksi myös henkilötunnus. Omat tiedot löytyvät ilmoituksen tiedoista, koska vahva tunnistus on kirjautuessa tehty. Alle 18-vuotiaille lähetetään uusi aika, täysi-ikäiset soittavat itse uuden ajan.

Kaikki käynnit Sosterin hammashuollossa näkyvät nyt myös Omakannassa 8.11.2020 eteenpäin. Sitä vanhemmat tiedot voi tarvittaessa tilata www.hyvis.fi-palvelusta tai postitse, katso tarkemmat ohjeet Omien potilas- tai asiakasasiakirjojen tilaaminen


Milloin soitan?

Kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita (turvotus, kova hammaskipu, tapaturma) pyydämme soittamaan keskitettyyn ajanvaraukseen aamuisin klo 8-10, niin saamme järjestettyä ajan tarvittavalle toimenpiteelle samalle päivälle.

Kiireetöntä aikaa, kuten suun terveystarkastusaikaa, tarvitsevia potilaita pyydämme soittamaan klo 10 jälkeen.

Ajan peruutukset ja siirrot, soitot klo 10 jälkeen, ellei ole kyse saman päivän aamun ajan siirrosta tai perumisesta.


Hoidon kiireellisyys

Ajanvarauspuhelun yhteydessä hammashoidon ammattilaiset tekevät arvion hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Kiireellisyys luokitellaan oireiden mukaisesti:

  • särky/turvotus, joka on kestänyt yli 3–4 vrk: hoitoon pääsy 1 vrk kuluessa
  • särky/lievä paikallinen turvotus ilman hälyttäviä oireita, kestänyt alle 3–4 vrk eikä estä yöunta tai ruokailua: 3 vrk kuluessa
  • muu lievä oireilu/oireeton lohkeama, joka ei estä normaalia päivittäistä toimintaa/sairauden epäily: 3 vk–3 kk jonoista riippuen
  • uusi oireeton/sovittu tutkimus: 6 kk kuluessa

Käytännöt

  • Varatusta vastaanottoajasta tulee tekstiviestimuistutus noin vuorokautta ennen vastaanottoaikaa.
  • Hoitoajan peruminen tulisi tehdä viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä.
  • Perumatta jääneestä ajanvarauksesta peritään 18 vuotta täyttäneiltä 50,80 euroa, riippumatta muistutusviestin perilletulosta.
  • Hammashoidon maksut kerryttävät maksukattoa.

Veteraanien hammashoito

Veteraanien hampaiden ja suun tutkimus, ennaltaehkäisevä hammashoito ja proteesien valmistukseen liittyvä terveyskeskushammaslääkärin työ on maksutonta. Hammaslaboratorion tekemästä proteettisesta työstä peritään täysi hinta.  Etu koskee myös miinanraivaajia, joilla on Sota-arkiston tunnus.

Rintamaveteraanit ja miinanraivaajat saavat korvausta myös erikoishammasteknikon antamasta kokoproteesihoidosta, kun hammaslääkäri on tehnyt tutkimuksen ja antanut hoitomääräyksen. Hampaiden paikkaus, iensairauksien hoito ja hampaiden poistot ovat maksullista. Hoidon kustannuksista voi aina pyytää hinta-arvion kirjallisena.


Liitteet

Ikäihmisten suunhoito-opas


Etsitkö näitä?