Lapsiperheiden sosiaalityön tarkoituksena on edistää lapsiperheen hyvinvointia ja toimintakykyä lapsen ja perheen arkea tukien.


Sosiaalityöntekijät

Sosiaalityöntekijöiden palveluiden saaminen edellyttää palvelutarpeen arviointia. Arviointia voi pyytää itse. Otamme vastaan myös viranomaisten yhteydenotot sosiaalihuollon tuen tarpeessa olevasta asiakkaasta. Arvioinnin jälkeen asiakas voi saada apua sosiaalityöntekijältä tai esimerkiksi perhetyöstä.

Lapsiperheiden sosiaalityöntekijät


Lastensuojelu

Lastensuojelun palveluissa tuetaan ja neuvotaan perheitä erityisesti elämän kriisitilanteissa. Lastensuojelu on vanhemmuuden tukemista, paikkaamista tai äärimmillään sen korvaamista. Lastensuojeluun kuuluvat avohuollon tukitoimenpiteet, kiireellinen sijoitus, huostaanotto, sijaishuolto sekä jälkihuolto.

Lastensuojelun virka-aikainen päivystys arkisin klo 8.30-15.30 p. 044 417 3977

HUOM! Lastensuojeluilmoitukset suosittelemme jättämään kirjallisesti, lomakkeella, jonka löydät tältä sivustolta.

Lastensuojelu
Avohuolto
Lastensuojeluilmoitus
Lasten- ja nuortenkoti Kuutti

Sijais- ja jälkihuolto


Kotipalvelu ja perhetyö

Lapsiperheiden sosiaalipalveluihin kuuluvat myös lapsiperheiden kotipalvelu ja perhetyö.

Lapsiperheiden kotipalvelu
Perhetyö


Perhepalvelukeskus

Perhepalvelukeskuksen palveluihin kuuluu osittain sosiaalipalveluiden alaisia palveluita sekä muita asiantuntijapalveluita.

Perhepalvelukeskus


Perheoikeudelliset asiat (Lastenvalvojan palvelut)

Lastenvalvoja huolehtii lapsen huolto-, tapaamis- ja elatusasioiden neuvotteluista ja sopimusten vahvistamisesta. Mikäli isyyttä tai äitiyttä ei ole vahvistettu neuvolassa ennen lapsen syntymää, voi lastenvalvojan luona sopia lapsen isyyden/ äitiyden tunnustamisesta ja yhteishuollosta.

Huoltajuus ja elatus


Tukihenkilöksi tai -perheeksi?

Tukihenkilöksi voi ryhtyostunut lapsesta ja haluaa tukea sekä antaa aikaansa tuettavalle lapselle. Tukiperhe on tavallinen perhe, jonka luokse lapsi voi mennä sovitusti.

Tukihenkilöksi ja -perhetoiminta