Kerimäen lyhytaikaisyksikkö/vanhainkoti tarjoaa ympärivuorokautista lyhyt- ja pitkäaikaishoitoa sekä saattohoitoa Sosterin alueen ikäihmisille kirkonkylän sydämessä. Yksikkö sijaitsee terveysaseman yläkertaan valmistuneissa uudistetuissa toimitiloissa. Asukaspaikkoja on yhteensä 30, joista 27 lyhytaikaispaikkaa ja 3 vanhainkotipaikkaa. Huoneet ovat yhden, kahden ja kolmen hengen huoneita. Pesutilat ja vessat ovat esteettömiä. Ruoka tulee vanhainkotiin Puruveden palvelutalon keittiöstä. Vanhainkodilla on sähköiset ovilukot ja ulkoilu tapahtuu hoitajien kanssa. Vanhainkodilla työskentelee sairaanhoitajia, perus- ja lähihoitajia sekä fysioterapeutteja.

Lyhytaikaishoito on tarkoitettu omassa kodissaan asuville vanhuksille tilapäiseksi hoitojaksoksi. Jakson pituus määräytyy yksilöllisen tarpeen mukaan. Asukkaan voimavarat kartoitetaan säännöllisesti mahdollisimman aktiivisen ja merkityksekkään arjen saavuttamiseksi. Lyhytaikaishoidon tavoitteena on tukea ikäihmisen oman toimintakyvyn ylläpitämistä ja/tai omaishoitajan jaksamista, jotta ikääntynyt pystyisi asumaan omassa kodissaan mahdollisimman pitkään.

Pitkäaikaishoito on tarkoitettu ikääntyneelle, joka ei enää palveluidenkaan turvin kykene asumaan omassa kodissaan. Pitkäaikaishoidon tavoitteena on tarjota asukkaalle turvallinen ja viihtyisä koti sekä hänen tarpeidensa mukaiset palvelut sisältävä hoiva ja hoito.

Lyhytaikaispaikkaa itselleen tai omaiselleen tarvitsevat voivat olla yhteydessä SAS-hoitajaan.

VIERAILUT: Läheiset ja vierailijat ovat tervetulleita ja odotettuja, vierailujen toivotaan ajoittuvan klo 10-19 välille. Olette lämpimästi tervetulleet osallistumaan läheisenne hoitoon ja päivittäiseen elämään yksikössä. Henkilökunta opastaa teitä mielellään mm. ulkoilussa avustamisessa.

TULIAISET: Kukkien, alkoholin ja elintarvikkeiden tuomisesta on hyvä ensin keskustella henkilökunnan kanssa. Alkoholin henkilökunta annostelee asukkaalle.