Turvapalvelujen tavoitteena on lisätä erityisesti yksin asuvien asiakkaiden turvallisuuden tunnetta, tukea omaisten hoitotyötä, mahdollistaa oikea-aikaisen kotiutumisen laitoksista, sekä ehkäistä ja vähentää muiden palvelujen tarvetta.

Turvapalveluna asiakkaan käyttöön myönnetään turvapuhelinlaite ja tarvittavat lisälaitteet ilman taloudellista tarveharkintaa, eikä myöntäminen edellytä kotihoidon asiakkuutta. Kotihoidolla on käytössä ns. perinteisiä turvapuhelimia, aktiiviturvapuhelimia, sekä lisälaitteina ovivahti, liesivahti, palovaroitin ja lääkekello.

Turvapuhelimen myöntäminen perustuu asiakkaan hakemukseen ja viranhaltijan harkintaan. Turvapuhelinta haetaan Ilmoitus tukipalvelun tarpeesta lomakkeella, joita saa kotihoidon esimiehiltä, palveluohjaajilta ja sosiaalityöntekijöiltä. Päätöksen turvapuhelimen myöntämisestä tekee kotihoidon esimies tai palveluohjaaja toistaiseksi tai määräajaksi.

Asiakkaalla voi olla kiinteä puhelinliittymä tai matkapuhelinta käyttävälle asiakkaalle asennetaan GSM- sovittimen sisältävä turvapuhelin. Laitteen ja rannekehälyttimen asiakkaalle toimittaa kotihoidon työntekijä.

Turvapuhelinhälytysten tarkistuskäyntejä varten tarvitaan avaimia 2-3 kpl. Hälytysten vastaanottokeskus toimii ympäri vuorokauden. Hälytyksien vastaanottaja antaa tiedon asiakkaan avuntarpeesta kotihoidon henkilölle, turvatiimille tai suoraan sairaankuljettajille.

Turvapalveluna asiakkaan käyttöön myönnetään turvapuhelinlaite ja tarvittavat lisälaitteet ilman taloudellista tarveharkintaa, eikä myöntäminen edellytä kotihoidon asiakkuutta. Turvapuhelin on joko perinteinen turvapuhelin lankaverkkoon tai gsm-turvapuhelin ja aktiiviturvapuhelin. Hinta sisältää asennuksen sekä turvahälytysten auttajakäynnit. Palvelun hinnasto on nähtävissä Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuissa. Maksu muodostuu turvapuhelinlaitteiden asennus-, ylläpito- ja käyttökustannuksista.

Turvapuhelimen maksut tarkistetaan vuosittain.

Hakemukset palautetaan osoitteeseen

Itä-Savon sairaanhoitopiiri
Ikäihmisten sosiaali- ja palveluohjaus, F2 / 9 krs.
PL 111, 57101 Savonlinna

Kun avaimet valmiina, soita numeroon p. 044 417 2478


Ota yhteyttä

Oman alueesi palveluohjaajat ja esimiehet löydät täältä