Kauppapalvelu on kotihoidon tukipalvelu, johon on oikeutettu asiakas, joka ei pysty itse huolehtimaan päivittäistavaraostoksistaan.

Palvelu käsittää päivittäistavaroiden kaupasta toimittamisen asiakkaalle 1-2 kertaa viikossa. Asiakkaalla tulee olla tiliasiakkuus kauppaan. Asiakkaan kertaostosten painomäärä ei saa olla liian iso, jotta palveluntuottaja pystyy tavarantoimituksen kantamalla toimittamaan asiakkaalle.

Kauppapalvelun myöntäminen perustuu asiakkaan hakemukseen ja viranhaltijan harkintaan.

Hakeminen

Kauppapalvelua haetaan Ilmoitus tukipalvelun tarpeesta lomakkeella, joita saa kotihoidon esimieheltä, palveluohjaajilta ja sosiaalityöntekijöiltä. Päätöksen kauppapalvelun myöntämisestä tekee kotihoidon esimies tai palveluohjaaja toistaiseksi tai määräajaksi.

Kauppapalvelun tuottaa kotihoidolle ulkopuolinen palvelutuottaja Savonlinnassa (pl. Savonranta), Kerimäellä ja Punkaharjulla. Hänen tehtävänä on vastata asiakkaiden päivittäistarvikkeiden ostosten teosta, pakkaamisesta kassiin elintarvikeliikkeessä sekä ostosten kuljettamisesta asiakkaiden kotiin. Asiakkaan luona palveluntuottaja siirtää tarvittaessa elintarvikkeet jääkaappiin, pakastimeen ja muihin säilytystiloihin. Savonrannalla tavarat pakataan ja kuljetetaan kotihoidon toimesta asiakkaille.

Kotihoidon työntekijä avustaa tarvittaessa asiakasta kauppalistan tekemisessä. Kauppalista lähetetään yrittäjälle sähköpostilla koodinumerolla. Sähköpostiviestissä ei ilmene asiakkaan nimeä.

Hinta

Kauppapalvelun hinta on nähtävissä Sosiaali ja terveydenhuollonhuollon asiakasmaksuissa. Laskutus tapahtuu kalenterikuukausittain jälkikäteen muun kotihoidon laskutuksen yhteydessä.


Ota yhteyttä

Oman alueesi palveluohjaajat ja esimiehet löydät täältä