Henkilökohtaista apua voi saada henkilö, jolla on etenevä tai pitkäaikainen sairaus tai vamma, ja jonka vuoksi tarvitsee toisen henkilön apua suoriutuakseen päivittäistoimista, työstä ja opiskelusta, harrastuksista, yhteiskunnallisesta osallistumisesta ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisestä.

Työnantajamalli on yksi henkilökohtaisen avun järjestämistavoista. Työnantajamallisessa henkilökohtaisessa avussa vammainen henkilö toimii henkilökohtaisen avustajansa työnantajana. Työnantaja voi valtuuttaa valtakirjalla Sosterin huolehtimaan työnantajalle kuuluvista lakisääteisistä velvoitteista.

Työnantajana toimimiseen saa ohjausta ja neuvontaa Sosterin Avustajakeskuksen palveluohjaajilta. Avustajakeskus auttaa myös avustajien sijaisjärjestelyissä, rekrytoinneissa sekä työnantajavelvoitteiden hoitamisessa.

 

AJANKOHTAISTA

Henkilökohtaiset avustajat kuuluvat riskiryhmään ja saavat ilmaisen influenssarokotteen. Influenssarokotteen voi käydä ottamassa yleisenä influenssarokotteen antopäivänä. Tarvittaessa lisätietoja Avustajakeskuksen palveluohjaajalta. Yleiset rokotuksen antopäivät löydät osoitteesta: https://www.sosteri.fi/influenssarokotus/

 

LOMAKKEET

Työvuorotaulukon täyttöohje

Työvuorotaulukko 1

Työvuorotaulukko 2

Matkalaskun täyttöohje

Matkalasku

Henkilökohtaisen avustajan oma ilmoitus sairauspoissaolosta

 

OLETKO KIINNOSTUNUT HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN TYÖSTÄ?

Haemme luotettavia, reippaita ja oma-aloitteisia henkilökohtaisia avustajia eripituisiin sijaisuuksiin osa- ja kokoaikatyöhön. Sijaisuuksia on tarjolla Savonlinnassa, Savonrannalla, Kerimäellä ja Punkaharjulla ympäri vuoden. Täytä hakemus osoitteessa https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/168087/ niin olemme yhteydessä sinuun.