Henkilökohtaista apua voi saada henkilö, jolla on etenevä tai pitkäaikainen sairaus tai vamma, ja jonka vuoksi tarvitsee toisen henkilön apua suoriutuakseen päivittäistoimista, työstä ja opiskelusta, harrastuksista, yhteiskunnallisesta osallistumisesta ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisestä.

Työnantajamalli on yksi henkilökohtaisen avun järjestämistavoista. Työnantajamallisessa henkilökohtaisessa avussa vammainen henkilö toimii henkilökohtaisen avustajansa työnantajana. Työnantaja voi valtuuttaa valtakirjalla Sosterin huolehtimaan työnantajalle kuuluvista lakisääteisistä velvoitteista.

Työnantajana toimimiseen saa ohjausta ja neuvontaa Sosterin Avustajakeskuksen palveluohjaajilta. Avustajakeskus auttaa myös avustajien sijaisjärjestelyissä, rekrytoinneissa sekä työnantajavelvoitteiden hoitamisessa.

 

AJANKOHTAISTA

Avustajakeskus järjestää infoiltapäivän Humanian ruokasali Sofiassa maanantaina 13.5.2019 klo 14.30 alkaen. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen Avustajakeskuksen palveluohjaajille.

Henkilökohtaisille avustajille järjestetään ryhmätyönohjausta alkaen syksystä 2019. Ensimmäinen ryhmätyönohjaus kestää syksystä 2019 seuraavaan kevääseen 2020 ja siihen sisältyy noin 8 tapaamiskertaa. Työnohjaajana toimii Sari Pitkonen. Ensimmäiseen ryhmään mahtuu kymmenen ensimmäistä ilmoittautujaa, joilla on toistaiseksi voimassa oleva työsuhde työnantajan kanssa. Ilmoittautuminen ryhmätyönohjaukseen sähköpostilla tai tekstiviestillä Hannelle hanne.hynninen@sosteri.fi tai 044 417 4165.

 

LOMAKKEET

Työvuorotaulukon täyttöohje

Työvuorotaulukko 1

Työvuorotaulukko 2

Matkalaskun täyttöohje

Matkalasku

Henkilökohtaisen avustajan oma ilmoitus sairauspoissaolosta

 

OLETKO KIINNOSTUNUT HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN TYÖSTÄ?

Haemme luotettavia, reippaita ja oma-aloitteisia henkilökohtaisia avustajia eripituisiin sijaisuuksiin osa- ja kokoaikatyöhön. Sijaisuuksia on tarjolla Savonlinnassa, Savonrannalla, Kerimäellä ja Punkaharjulla ympäri vuoden. Täytä hakemus osoitteessa https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikka/168087/ niin olemme yhteydessä sinuun.