Erityisesti pienille lapsille on hyvin tavallista sairastella esimerkiksi nuhaa, yskää ja kuumetta. Lapsen kasvaessa ja kehittyessä vastustuskyky vahvistuu ja sairastelu yleensä vähenee.

Tyypillisimpiä sairauksia voi hoitaa kotihoito-ohjeiden avulla. Kotihoito-ohjeita löydät tältä sivulta ja neuvoja voit kysyä myös lasten ja nuorten palveluluukun kautta. Kun lapsen tarvitsee päästä lääkäriin, kannattaa ottaa yhteyttä lasten ja nuorten palveluluukkuun tai kiireellisissä asioissa päivystyksen puhelinpalveluun.


Lasten ja nuorten palveluluukku

Kiireettömissä, ei henkeä uhkaavissa sairaustapauksissa voit ottaa yhteyttä lasten ja nuorten palveluluukkuun ma-pe klo 8-15, jossa hoitaja arvioi tilanteen, antaa hoito-ohjeita ja antaa tarvittaessa

  • terveyskeskusvastaanottoajan omalle terveysasemalle, perusterveydenhuollon lääkärin vastaanotolle lasten ja nuorten yksikköön tai terveyskeskuksen iltavastaanotolle Savonlinnan keskussairaalaan
  • viitteellisen päivystysajan päivystyspoliklinikalle Savonlinnan keskussairaalaan.

Lasten ja nuorten palveluluukku


Päivystys

Arkisin klo 15 jälkeen ja viikonloppuisin voit soittaa myös päivystyspoliklinikan numeroon, jossa hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja kiireellisyyden.

Päivystys


Lasten ja nuorten yksikkö

Lasten ja nuorten yksikkö palvelee lähetteellä ajanvarauspotilaita tai päivystyspotilaita hoidontarpeen arvion perusteella.

Lasten ja nuorten yksikkö


Sairaan lapsen tilapäinen hoitovapaa

Voit olla yhteydessä lastenneuvolan terveydenhoitajiin, jos tarvitset todistuksen 0-6-vuotiaan sairaan lapsen tilapäistä hoitovapaata varten (lapsi sairastuu esimerkiksi oksennustautiin tai flunssaan ja kuumeeseen).

Lastenneuvola


ohjeita asiakkaalle

flunssa

jalkajumppaohjeet

kihomadot

korvakipu

kuume

ontelosyylät

pef-puhallusohje

päätäiden poisto

Ripuli ja oksennustauti

syyhy

vesirokko