Koronavirustilanne tuo muutoksia eläinlääkinnän asiakaspalveluun

 • Kiireellinen eläinlääkäriapu priorisoidaan ja varmistetaan.
 • Ensisijaisesti hoidetaan kiireelliset tuotantoeläinsairaudet.
 • Kiireelliset pieneläintapaukset hoidetaan kiireellisten tuotantoeläintapausten jälkeen.
 • Kiireettömät tapaukset hoidetaan ajanvarauksella kulloinkin vallitsevan tilanteen mukaan.
 • Eläinlääkärin vastaanotoilla voi asioida vain ajanvarauksella. Asiakkaiden tulee siis soittaa ennen paikalle tulemista, flunssaoireisena ei saa tulla eläinlääkärillekään.
 • Eläimen kanssa vastaanotolle voi tulla vain yksi oireeton ihminen, toimenpidehuoneeseen saa mennä vain eläinlääkärin luvalla.
 • Asiakkaita pyydetään pääasiassa odottamaan omaa vastaanottoaikaa ulkona tai autossa, jotta vastaanottotilaan ei tule ruuhkaa.
 • Eläinten terveyden ja hyvinvoinnin valvonnan kiireelliset tehtävät hoidetaan edelleen.

Kunnaneläinlääkäreiden yhteystiedot: www.sosteri.fi/elainlaakinta


Koronatiedote COVID-19 

18.03.2020

Ruokavirasto on ohjeistanut kuntia kunnallisten eläinlääkäripalvelujen kriittisten tehtävien turvaamisessa koronavirus COVID-19-erityistilanteessa. Ohjeiden tarkoituksena on myös vähentää väestöön kohdistuvaa tartuntapainetta.

Kunnallisten eläinlääkäripalvelujen ensisijaisena tavoitteena poikkeusoloissa on varmistaa elintarvikehuoltoa. Tämän vuoksi eläinlääkäripalvelujen resurssit tulee ohjata tuotantoeläinten kiireelliseen eläinlääkäriavun saatavuuden ja elintarviketurvallisuuden ja ruokaturvallisuuden varmistamiseen.

Sosterin eläinlääkinnässä tämä tarkoittaa, että joudumme vallitsevassa tilanteessa supistamaan toimintaamme. Vastaanotoilla työskentelee samanaikaisesti vähemmän henkilökuntaa kuin aiemmin, jotta kontaktimäärä ihmisten välillä pienenee. Tällä yritämme minimoida riskiä, että koko henkilökunta olisi yhtäaikaisesti sairaana.

Hoidamme ensisijaisesti kiireelliset tuotantoeläinsairaudet, kiireelliset lemmikkieläintapaukset, terveydenhuoltokäynnit valtakunnallisen terveydenhuolto- ohjelmien ohjeistuksen mukaan, kiireettömät tuotantoeläintapaukset. Kiireettömät lemmikkieläintapaukset siirrämme mahdollisuuksien mukaan myöhempään ajankohtaan.

Ohjeita asiakkaillemme vastaanotolla asioitaessa ja tilakäyntien järjestämiseen:

 1. Älä asioi kanssamme flunssaisena, jos lähipiirissä on joku oireinen, tai olet tullut ulkomailta.  Näissä tapauksissa järjestä joku muu tuomaan eläin vastaanotolle.
 2. Vastaanotolle tuotaessa eläimillä saa olla vain yksi saattaja mukanaan, poikkeustapaukset sovitaan erikseen. Eläinlääkärikäynnit vain sovitusti etukäteen soittamalla.
 3. Käsien pesu saippualla 20 s ajan vastaanotolle tultaessa ja lähdettäessä, käsien huolellinen kuivaus ja desinfiointi.

Tilojen vastuulla on järjestää kaikille vierailijoille puhtaat konepestyt suojavaatteet tai kertakäyttöiset suojavaatteet, käsienpesu mahdollisuus, käsipyyhepaperit (yhteisten pyyhkeiden käyttö ei ole suositeltavaa), nestesaippua, käsien desinfektioaine.


Sosterin ympäristöterveydenhuoltoon kuuluu osana eläinlääkintä

Eläinlääkintähuollon tehtäviin kuuluu huolehtia kaikkien alueemme olevien eläinten perustason terveyden- ja sairaudenhoidosta, eläinsuojelulain mukaisista tehtävistä ja tarttuvien eläintautien vastustustyöstä. Eläinlääkintä osallistuu myös elintarvikelain mukaiseen valvontaan tuotantoeläintiloilla. Eläinlääkintään kuuluu myös esim. eläinperäisiin jätteisiin ja haaskanpitoon liittyviä viranomaistehtäviä.

Eläinlääkäripalvelut

Palveluksessamme on yhdeksän vastaanottoa tekevää eläinlääkäriä, jotka tarjoavat eläinlääkinnän peruspalveluita sekä lemmikki- että hyötyeläimille koko yhteistoiminta-alueella, joka jakautuu:

 • Itäinen piiri: Savonlinna, Enonkoski
 • Läntinen piiri: Juva, Puumala, Rantasalmi ja Sulkava

 


SAVONLINNA JA ENONKOSKI

PALVELUAIKA ARKISIN KLO 8-16

Puhelinaika ajanvarauksia, tiedusteluja ja neuvontaa varten on arkisin klo 8-9. Puhelinajan jälkeen eläinlääkärit ovat potilastyössä ja kiireellisissä tapauksissa puhelimeen voi ainoastaan jättää  viestin. Eläinlääkäri ottaa yhteyttä viestin jättäneisiin mahdollisimman pian.

 • Pieneläimet  044 417 2388
 • Hyötyeläimet 044 417 2293

Kunnaneläinlääkärit:

 • Taru Hirvonen
 • Anni Jäppinen
 • Nina Toivonen
 • Tinja-Maria Vuori

vs. kunnaneläinlääkärit:

 • Tinja Toikka
 • Jenni Lepistö
 • Henna Karvinen

klinikkaeläinhoitaja Lotta Mikkonen

ITÄINEN PIIRI

Käyntiosoite
Kunnallinen eläinlääkäriasema
Kitkantie 6
58410 Kerimäki

Postiosoite
Kunnallinen eläinlääkäriasema
Kitkantie 6
58410 Kerimäki

 


JUVA, PUUMALA, RANTASALMI JA SULKAVA

PALVELUAIKA ARKISIN KLO 8-16

Puhelinaika ajanvarauksia, tiedusteluja ja neuvontaa varten on arkisin klo 8-9. Puhelinajan jälkeen eläinlääkärit ovat potilastyössä ja jos eivät pääse vastaamaan puhelimeen voi ainoastaan jättää  viestin. Eläinlääkäri ottaa yhteyttä viestin jättäneisiin mahdollisimman pian.

Juva
kunnaneläinlääkäri Dietrich Kukowski p. 044 417 2080
kunnaneläinlääkäri Anu Korpikallio p. 044 417 2083  (ma-ti ja to-pe)
klinikkaeläinhoitaja Maarit Lehto

Puumala
kunnaneläinlääkäri Anu Korpikallio p. 044 417 2083

Rantasalmi
kunnaneläinlääkäri Jenni Häkkinen p. 044 417 2690 (toistaiseksi poissa)

Sulkava
kunnaneläinlääkäri Jessica Gynther p. 044 417 2051

LÄNTINEN PIIRI

Juva
Raviradantie 7 A
51900 Juva

Puumala
Niementie 26
52200 Puumala

Rantasalmi
Kylätie 11
58900 Rantasalmi

Sulkava
Terveystie 6,
58700 Sulkava

Katso kartasta kaikki toimipisteet


Eläinlääkäripäivystys

Eläinlääkäripäivystys palvelee kiireellisissä tapauksissa iltaisin, öisin ja viikonloppuihin.

Eläinlääkäripäivystys


Eläinsuojelu

Eläinsuojelulain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Lain avulla pyritään myös edistämään eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Valvontaeläinlääkäri vastaa pääasiassa eläinsuojelulain valvonnasta.

Eläinsuojelulain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Lain avulla pyritään myös edistämään eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua.

Eläintenpidossa on edistettävä eläinten terveyden ylläpitämistä sekä otettava huomioon eläinten fysiologiset ja luonnollista käyttäytymistä säätelevät tarpeet. Jos on aihetta epäillä, että eläintä hoidetaan, kohdellaan, käytetään tai kuljetetaan eläinsuojelusäädösten vastaisesti, on eläinsuojeluviranomaisilla sekä lääninhallituksen valtuuttamalla eläinsuojeluvalvojalla oikeus tehdä tarkastus.

EPÄILLESSÄSI ELÄINSUOJELULAIN VASTAISTA ELÄINTEN KOHTELUA VOIT ILMOITTAA ASIASTA

Puhelimella

 • valvontaeläinlääkäri Auli Koponen p. 044 417 2399
 • valvontaeläinlääkäri Tiiu Järvensivu p. 044 417 2591

Sähköpostilla

 •  valvontaelainlaakari@sosteri.fi

tai kunnan eläinlääkärille, terveystarkastajalle tai poliisille.

Eläinsuojelulaki edellyttää ilman epäilyäkin vuosittain tapahtuvan tarkastuskäynnin ammattimaisiin eläintenpitopaikkoihin (esimerkiksi kennelit ja ratsastuskoulut). Tarkastuksia tehdään säännöllisesti myös maidontuotantotiloille. Lääninhallituksen määräyksestä tuotantotiloille tehdään myös EU-eläinsuojelutarkastuksia.

yhteystiedot

Savonlinnan toimipiste
Pihlajavedentie 8, 57170 Savonlinna


Löytöeläimet

Kunnalla on velvollisuus järjestää löytöeläimille tilapäinen hoitopaikka. Talteen otettua eläintä säilytetään 15 päivän ajan ja jos omistajaa ei löydetä, eläin sijoitetaan uuteen kotiin tai lopetetaan.

löytöeläintalot Savonlinnan seudulla

Savonlinna, Juva, Rantasalmi ja Sulkava:
Löytöeläintalo Sepsis, Pirttiseläntie 442, Kolkontaipale
p. 040 715 6257

Enonkoski:
Vehkan Lemmikkihoitola, Alakuonantie 564, Kerimäki
p. 044 240 5436

Puumala:
Mikkelin eläinsuojeluyhdistys, p 050 547 9054


Ympäristöterveydenhuollon toimipisteet kartalla