Sosteri aloittaa tällä viikolla uuden Nuvaxovid-rokotteen käytön muiden rokotteiden ohella 18 vuotta täyttäneille.

Nuvaxovid-rokote on valmistettu perinteisellä rokoteteknologialla. Se sisältää samaa piikkiproteiinia, jota mRNA-rokotteet koodaavat, mutta tässä rokotteessa piikkiproteiini on tuotettu valmiiksi ja se aloittaa heti vasta-ainetuotannon.

Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Esimerkiksi aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Rokote sopii myös raskaana oleville ja imettäville.

Rokote on hyvä vaihtoehto henkilöille, joille ei voi antaa mRNA- tai adenovirusrokotetta. Rokotetta voidaan antaa myös henkilöille, jotka haluavat tätä rokotetta muiden valmisteiden sijaan.

Perusrokotussarjaan kuuluu 2 rokotusta. Suositeltu annosväli on 6-12 viikkoa. Kolmas annos annetaan jollain muulla rokotteella 3-4 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Nuvaxovidia ei toistaiseksi anneta kolmantena tai neljäntenä annoksena muutoin kuin poikkeustapauksissa

Hävikin minimoimiseksi Nuvaxovid-rokotusten antaminen keskitetään koko Sosterin alueella Savonlinnan pääterveysasemalle. Rokotusajan voi varata puhelimitse 044 417 3698, ma-to 8-15.30 ja pe 8-14.