Sosterin mielenterveys-ja päihdepalveluissa on otettu käyttöön sähköinen ”Mielen huoli” asiointipalvelu. Asiointipalvelu on tarkoitettu kaikille, joita mielenterveys- ja päihdeasiat koskettavat ja mietityttävät, joko omassa tai lähipiirin arjessa.

Mielen huoli -palvelun kehittäminen oli osa Sosterin terveydenhoitajan Hanne Väisäsen YAMK-opinnäytetyötä. Palvelussa saa yhteyden Sosterin ammattilaisiin sähköisellä lomakkeella.

– Asiakas voi kirjoittaa huolestaan, kun ahdistaa tai hän on päihteiden käytön takia umpikujassa. Kirjoittaa voi silloinkin, kun ei jaksa soittaa tai lähteä paikan päälle apua hakemaan, päihdetyön johtaja Kirsi Torikka Sosterista sanoo.

Sosterin palvelulupaus on, ammattilainen on asiakkaaseen yhteydessä seuraavana arkipäivänä. Myös puhelinpalvelu toimii edelleen.

– Edelleen käytössä on myös Miepä-puhelin. Mahdollisuus asioida sähköisesti on käytössä auttavan puhelimen rinnalla, psykiatrian avohoidon osastonhoitaja Jaana Lonka kertoo.

Mielenterveys- ja päihdehuollon Mieri-puhelin vastaa numerossa 044 417 3751 ark 8-16.

Kiireellisissä tapauksissa tulee aina hakeutua päivystykseen, jonne numero on 116 117.

Mielen huoli -lomakkeella on ilmoituksen tekemiseen kaksi vaihtoehtoa

Vaihtoehdot ovat seuraavat.

1) Huoli omasta itsestä. Lomakkeessa ohjataan kertomaan, milloin huolta aiheuttava asia on alkanut, miten se vaikuttaa arkeen sekä minkälaista apua asiakas toivoisi?

2) Huoli läheisestä. Lomakkeessa pyydetään kertomaan, minkä takia on huolissaan läheisestä, milloin huoli on alkanut ja minkälaisin keinoin siihen on yritetty puuttua? Lisäksi kysytään ilmoittajan tiedot ja suhde huolen kohteena olevaan henkilöön.

Mielen Huoli -lomakkeeseen pääsee Sosterin verkkosivujen etusivulta

Palveluun pääsee helposti Sosterin verkkosivujen etusivulta, Asioi sähköisesti osuuden kohdasta ”Ilmoita huolesi”. Sivulle on myös suora osoite www.sosteri.fi/huoli. Sivulta löytyvät kaikki Sosterissa käytössä olevat huoli-lomakkeet: lasten ja nuorten palveluluukun lomake, ikääntyneiden huoli-lomake ja nyt uutuutena myös mielenterveys- ja päihdepalveluiden Mielen huoli -lomake.