Sosterissa otettiin 3.7.2017 käyttöön aivan uusi palvelu, lasten ja nuorten palveluluukku. Luukku vastaa etenkin tilanteisiin, joissa alle 23-vuotiaat lapset ja nuoret, tai heidän läheisensä, eivät tiedä minne ottaa yhteyttä. Luukku aloittaa palvelupuhelimena numerossa 015 527 7000.

Yhden luukun puhelinpalvelu toimii arkisin ma-pe klo 8-15. Puheluihin vastaa sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja, joka antaa apua ja ohjaa tarvittaessa oikeaan paikkaan.

– Palvelu on tarkoitettu auttamaan tilanteissa, joissa lapsi, nuori tai hänen vanhempansa ei tiedä, minne hän ottaisi yhteyttä mieltä askarruttavissa asioissa. Lisäksi haluamme tavoittaa esimerkiksi paikkakunnalle muuttavia nuoria, jotka eivät vielä tunne alueemme palveluita, osastonhoitaja Anna-Maija Huttunen kertoo.

Yhteyden lasten ja nuorten palveluluukkuun saa myös sähköisesti Sosterin verkkosivuilla olevan lomakkeen täyttämällä. Lomakkeeseen pääsee suoraan tästä linkistä.

Luukulla halutaan helpottaa palveluun pääsyä

Idea lasten ja nuorten palveluluukusta syntyi, kun asiakaspalautteista tuli ilmi luukulta toiselle pompottelua.

– Vastauksena tähän aloitimme yhden luukun palvelun, josta asiakas pääsee tarpeensa mukaiseen palveluun yhdellä yhteydenotolla, ylihoitaja Ulla Kemppainen sanoo.

Neuvolat, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, poliklinikat, terveysasemien vastaanotot ja perhepalvelukeskus sekä muut palvelut ja niiden ajanvaraukset toimivat kuten ennenkin.

Palveluluukun kehitystyössä ovat olleet mukana Sosterista laajasti eri yksiköt, lasten ja nuorten palveluiden asiakasraati ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Digisote-hanke.

Lisätiedot: Ulla Kemppainen, ylihoitaja, Sosteri, p. 044 417 3981, ulla.kemppainen@isshp.fi