Sosteri on saanut urakoitsijoilta tarjoukset perusterveydenhuollon uudisrakennusurakkaan. Urakat ovat rakennus-, sähkö-, lvi- ja automaatiourakointi. Tarjoukset on pisteytetty hinnan ja laadun perusteella. Kuntayhtymähallitus kokoontui päättämään urakoitsijoiden valinnasta maanantaina 9.3.2020.

Kuntayhtymähallitus päättää valita uudisrakennushankkeen rakennusteknisten töiden urakoitsijaksi K-Tervon urakkahintaan 16 945 000 euroa, alv 0 %.

Kuntayhtymähallitus päättää valita uudisrakennushankkeen sähköteknisten töiden urakoitsijaksi Sioma Oy urakkahintaan 3 499 000 euroa, alv 0 %.

Kuntayhtymähallitus päättää valita uudisrakennushankkeen LVI- teknisten töiden urakoitsijaksi LVI-Bioneerit Oy:n urakkahintaan 3 447 000 euroa, alv 0 %.

Kuntayhtymähallitus päättää valita uudisrakennushakkeen automaatioteknisten töiden urakoitsijaksi Fidelix Oy:n urakkahintaan 230 000 euroa, alv 0 %.

Valitut tarjoukset olivat kokonaistaloudellisesti edullisimmat.

Sopimukset allekirjoitetaan kahden viikon valitusajan umpeuduttua

Kun kahden viikon valitusaika on kulunut, allekirjoitetaan urakkasopimukset. Tavoitteena on, että hyvin pian tämän jälkeen rakentaminen alkaa näkyvä keskussairaalan piha-alueella.

– Tavoitteena on, että työmaa-alueen perustaminen alkaa huhtikuun alkupuolella, Sosterissa hankkeesta vastaava perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri Veikko Karvanen sanoi.

– On merkittävä etu, että pystymme tarjoamaan asiakkaille kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut tulevaisuudessa samassa talossa, asiakkaiden ja henkilöstön kannalta tarkoituksen mukaisissa ja nykyaikaisissa tiloissa. Uudisrakennus vahvistaa toiminnallista sote-integraatiota, kuntayhtymähallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen sanoi.

Rakentaminen kestää kaksi vuotta, suunnitelmien mukaan uudisrakennus valmistuu vuonna 2022.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 27,8 miljoonaa euroa

Nyt kilpailutettujen urakoiden yhteenlaskettu kustannusarvio on 25,3 miljoonaa euroa, alv 0%. Kustannusarvio sisältää pääsisäänkäynnin edessä olevan sisäpihan kattamisen.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 27, 8 miljoonaa euroa, alv 0 %. Kokonaiskustannusarvio sisältää myöhemmin kilpailutettavat erillishankinnat, joita ovat hammashoitolan laitteet ja kalusteet, ICT-laitteet, muuntamo, varavoima, potilaskäyttöön tulevat kuntosalilaitteet sekä osastojen kuntoutusvälineistö.

Kokouksen pöytäkirja linkistä: http://isshp.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20202931

Lisätietoja

Pekka Nousiainen, kuntayhtymähallituksen puheenjohtaja, p. 044 281 3301
Panu Peitsaro, kuntayhtymäjohtaja, p. 044 417 3333
Veikko Karvanen, perusterveydenhuollon johtava ylilääkäri, p. 044 417 3201