Ksylitolipurkkaa on monenlaista.

Ksylitolituotteiden käyttö ruokailun jälkeen ehkäisee hampaiden reikiintymistä.

Päivittäinen ksylitolipurukumin tai -pastillien (vähintään 5 g/vrk) käyttö vähentää hampaiden reikiintymistä. Käypä hoito suosituksessa kerrotaan karieksen hallinnasta, ja sen mukaan vaikutus on ilmeisesti suurin, jos ksylitolia käytetään hampaiden puhkeamisen aikaan tai sitä ennen.

Tämä tarkoittaa esim. Fazer Xylimax, Herra Hakkaraisen tai Hammaskeiju pastilleja käytettäessä tulisi ottaa 10 pastillia päivässä. (yksi pastilli sisältää 0,55g ksylitolia) tai täysksylitolipurukumin käyttöä 5 purukumia/päivässä, jotta tuo 5g saataisiin kasaan viidellä ruokailukerralla.

Sosiaali- ja terveysministeriön suosituksen mukaan ksylitolin päivittäinen käyttö voidaan aloittaa pastilleilla heti, kun lapsi osaa syödä kiinteitä ruokia. Purukumin syömisen lapsi voi aloittaa, kun hän osaa pureskella sitä nielemättä, yleensä 2–3 vuoden iässä. Lapsilla, jotka eivät ole käyttäneet ksylitolituotteita aikaisemmin, käyttö tulisi aloittaa pienillä annoksilla ja lisätä pikku hiljaa tuohon 5g/päivä.

Sosterin Hammashuolto suosittaa iästä riippumatta käyttämään ksylitolituotteita Käypä hoito-suosituksen mukaisesti ruokailujen jälkeen karieksen hallinnassa.