Henkilöstöpula vaivaa koko Suomen terveydenhuoltoa, ja sama tilanne on Sosterissa. Erityisesti henkilöstöpula vaivaa kotihoidon kenttää. Tilannetta seurataan ja ratkaisuja haetaan jatkuvasti.

 Olemassa olevien asiakkaiden välttämättömimmät hoito- ja hoivatehtävät, kuten hygienia, lääkehoito ja ravitsemus, hoidetaan normaalisti. Muista kotihoidon toimista joudutaan henkilöstövajeen vuoksi tinkimään, ja uusia asiakkaita ei välttämättä nyt tilapäisesti pystytä ottamaan palveluiden piiriin.

– Hoito- ja hoivahenkilöstö rekrytointi on ollut vaikeaa jo pitkään ihan valtakunnallisestikin. Tämä yhdistettynä hankalaan koronatilanteeseen ja vuoden vaihteeseen osuneeseen yt-menettelyn aikaiseen rekrytointikieltoon on ajanut kotihoidon tosi ahtaalle, ikäihmisten palveluiden johtaja Niina Laakkonen Sosterista sanoo.

Laakkonen toivoo, että asiakkaat ja omaiset tiedostavat hankalan tilanteen ja ymmärtävät väliaikaisen palveluiden supistaminen tarpeen.

– Tarkastelemme tilannetta päivittäin Sosterin johdon ja esihenkilöiden kanssa. Ratkaisuja etsitään koko ajan. Välttämättömimmät tehtävät saamme hoidettua tällä hetkellä, koska henkilöstö on kiitettävästi joustanut työvuorojärjestelyissä. Toivon heille jaksamista vielä jonkin aikaa, jotta saamme tilanteen korjaantumaan.

Tähän mennessä Sosterissa on jo toteutettu henkilöstön siirtoja ja käytetty liikenevä varahenkilöstöresurssi. Laakkonen kertoo, että tilanne korjaantuu vasta, kun saadaan rekrytoitua vakinaisia ja määräaikaisia työntekijöiden lisää. Mittava määrä tehtäviä on laitettu viime viikolla hakuun.

– Kuntarekryssä on jo avoimia paikkoja auki. Toivomme, että hakijoita saadaan runsaasti. Lisäksi odotan, että meillä aloittaneista oppisopimuskoulutettavista valmistuu uusia hoitajia myös kotihoitoon, Laakkonen sanoo.

Avoimiin työpaikkoihin voi tutustua osoitteessa: www.kuntarekry.fi.

Lisätiedot medialle

Niina Laakkonen, ikäihmisten palveluiden johtaja, niina.laakkonen(@)sosteri.fi, p. 044 417 3982