Päivitetty tilanne 22.3.2020 Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterissa ensimmäinen testissä varmistettu koronavirustartunta. Potilas on hyväkuntoinen ja kotihoidossa. Tartunta on saatu ulkomaan matkalta.


Itä-Savon sairaanhoitopiirissä Sosterissa koronavirusta on testattu väestömäärään suhteutettuna yhtä paljon kuin esimerkiksi Siun sotessa ja Essotessa.

STM:n linjauksen mukaisesti testimääriä tai tuloksia sairaanhoitopiirit eivät kerro enää jatkossa julkisuuteen. Sosteri noudattaa tätä linjausta.

Sosterissa tehtiin THL:n ohjeiden mukainen päätös 14.3.2020, että kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata. Koronavirustestauksessa keskitytään rajattujen ryhmien näytteidenottoon. Hengitystieoireisten, mutta hyväkuntoisten henkilöiden tulee sairastaa kotona.

– Nämä potilaat, joilta näytettä ei oteta, ohjeistetaan aina kotona sairastamisesta, sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Mika Erkkilä Sosterista sanoo.

– Valtioneuvoston ohjeet sosiaalisen etäisyyden pitämisestä on otettava vakavasti myös Itä-Savossa.

Päivystysapuun tulee soittaa vain 116 117 jos kotona ei enää pärjää. Sosterin koronapuhelin vastaa yleisiin tiedusteluihin arkisin klo 8-18 numerossa 015 527 2700.

 

THL: Ohjeet koronavirustaudin COVID-19 kotihoitoon: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19/ohjeet-koronavirustaudin-covid-19-kotihoitoon?fbclid=IwAR1ZA2BPFViQKYplW-V7yur-OrhRw0vEcuNKxP93y2R7BUBilXwKaeb8wRk