Sosterin kotihoidon työntekijällä todettiin viikonloppuna positiivinen koronatestitulos. Tartunta liittyy Helsingistä tulleeseen tartuntaketjuun, jossa on todettu kaikkiaan kolme sairastunutta.

– Karanteeniin asetettujen kotihoidon työntekijöiden tilalle on järjestetty lisähenkilöstä. Kotihoidon asiakkaiden hoito on näin saatu turvattua, Sosterin perusterveydenhuollon johtava lääkäri Veikko Karvanen sanoo.

Kotihoidon asiakkaille turvataan lääkityksestä, ravitsemuksesta ja perushygieniasta huolehtiminen, mutta käyntien määrää tai kestoa voidaan joutua tilapäisesti vähentämään.

Tilanteen vuoksi Sosteri joutuu laittamaan tauolle ikäihmisten päivätoiminnan Karpalokodissa ja Kerimäen terveysasemalla. Lisäksi eniten kotihoitoa tarvitsevia kotihoidon asiakkaita sijoitetaan tilapäisesti palveluasumisyksiköiden lyhytaikaispaikoilla tai osastoille.

– Tilapäinen järjestely joudutaan tekemään, jotta voimme turvata paljon palveluita tarvitsevien asiakkaiden hoidon nyt kun henkilöstöä on vähemmän, Karvanen sanoo.

Karvasen mukaan näissä tapauksissa Sosterista ollaan suoraan yhteydessä asiakkaaseen ja omaisiin ja neuvotellaan järjestelyistä.

Jollei tähän tartuntaketjuun liittyviä uusia tautitapauksia ilmene tai alueellinen tilanne hankaloidu muulla tavoin, nämä rajoitukset tai toiminnan muutokset ovat voimassa kaksi viikkoa. Jos uusia tartuntoja ilmenee, järjestelyjä jatketaan pidempään.