Savonlinnassa ja Enonkoskella koronarokotukseen pääsevät nyt kaikki 50 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat. Rokotukset etenevät siinä tahdissa, kun rokotteita saadaan.

Koronarokotukset etenevät ikäryhmittäin vanhimmista nuorimpaan. Nyt alkaa kaikkien 50 vuotta täyttäneiden rokottaminen. Myös aiemmin rokotusvuorossa olleet ryhmät saavat edelleen rokotuksia.

Rokotusten etenemistä valtakunnallisesti ja alueellisesti voi seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta: https://www.thl.fi/episeuranta/rokotukset/koronarokotusten_edistyminen.html

Jos olet sairastanut koronavirusinfektion

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin kuuden kuukauden ajan. THL:n mukaan koronavirusrokote kannattaa ottaa noin kuusi kuukautta sairastamisen jälkeen.

Varaa aika sähköisesti ilman jonottamista

Rokotusajan voi sähköisesti varata omilla verkkopankkitunnuksilla. Palvelu ohjaa varaamaan ajan myös 12 viikon kuluttua annettavalle tehosterokotteelle. Suuresta kävijämäärästä johtuen järjestelmä voi joskus ”jumittaa”. Jos käy niin, että saa varattua vain ensimmäisen rokoteajan, voi toisen ajan käydä varaamassa myöhemmin esimerkiksi rauhallisempaan ilta-aikaan. Aikoja varatessa kannattaa varmistaa, että ajat ovat samalla terveysasemalla.

Koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen pääsee sivulta, johon on keskitetty myös muu tieto koronarokotuksista: www.sosteri.fi/koronarokotus

Ajanvaraus puhelimitse

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta p. 044 417 3698, ajanvaraus on avoinna ma-to 8-15.30, pe 8-14.

Sosteri vastaa Enonkosken ja Savonlinnan – myös Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan – alueiden rokotuksista. Rantasalmella ja Sulkavalla rokotuksista vastaa Terveystalo.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.