Savonlinnassa ajan koronarokotukseen voivat varata nyt kaikki 45 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat. Koronarokotukset etenevät ikäryhmittäin vanhimmista nuorimpaan sitä mukaa, kun rokotteita on käytettävissä ja aikoja annettavissa.

Savonlinnassa kaikki 45 vuotta täyttäneet voivat nyt varata ajan koronarokotukseen. Aikoja voi varata Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteeseen, jonne on tässä vaiheessa keskitetty myös Punkaharjun ja Kerimäen asukkaiden rokottaminen. Aiemmin annetut rokotusajat hoidetaan edelleen niissä pisteissä, mihin aika on annettu.

Enonkoskella ja Savonlinnan Savonrannalla rokotetaan puolestaan jo tässä vaiheessa kaikki 40-vuotiaista ylöspäin, koska 40-49 -vuotiaiden henkilöiden ikäryhmä on näillä alueilla niin pieni, että koko ryhmä on rokotettu yhdessä päivässä. Rokotteen valmistamisen ja säilyvyyden kannalta näin on järkevää toimia. Enonkoskella ja Savonrannalla 40-44 vuotiaiden rokotusajat on varattava puhelimitse, sillä sähköinen ajanvaraus on auki vain 45 vuotta täyttäneille.

Myös muualla Savonlinnassa siirrytään kaikkien 40 vuotta täyttäneiden rokottamiseen heti, kun rokottaminen on edennyt 45-49 -vuotiaiden osalta niin, että uusia aikoja pystytään avaamaan riittävästi. Rokotusten etenemisestä tiedotetaan erikseen.

Jos olet sairastanut koronavirusinfektion

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin kuuden kuukauden ajan. THL:n mukaan koronavirusrokote kannattaa ottaa noin kuusi kuukautta sairastamisen jälkeen.

Varaa aika sähköisesti ilman jonottamista

Koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen pääsee sivulta, johon on keskitetty myös muu tieto koronarokotuksista: www.sosteri.fi/koronarokotus

Ajanvaraus puhelimitse

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta p. 044 417 3698, ajanvaraus on avoinna ma-to 8-15.30, pe 8-14.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton.

Sosteri vastaa Enonkosken ja Savonlinnan – myös Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan – alueiden väestön rokottamisesta. Rantasalmella ja Sulkavalla rokottamisesta vastaa Terveystalo.

Rokotusten etenemistä valtakunnallisesti ja alueellisesti voi seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta: https://www.thl.fi/episeuranta/rokotukset/koronarokotusten_edistyminen.html