Ajan koronarokotukseen voivat varata nyt kaikki 16 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat. Lisäksi rokotukseen pääsevät yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. 12-18 vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokottaminen keskitetty Savonlinnan pääterveysasemalle.

Uudet rokotusajat on keskitetty Savonlinnan pääterveysasemalle ja enonkoskelaisten 18 vuotta täyttäneiden osalta Enonkosken terveysasemalle. Aiemmin annetut rokotusajat hoidetaan edelleen kaikissa niissä rokotuspisteissä, mihin aika on jo annettu.

– Osaan 12-15 vuotiaista riskiryhmiin kuuluvista lapsista ollaan yhteydessä suoraan Sosterista. Jos yhteydenottoa ei kuulu ja lapsesi kuuluu riskiryhmään, varaa lapsellesi aika koronarokotukseen, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen ohjeistaa.

Lisätietoja 12-15 vuotiaiden rokottamisesta THL:n sivuilla täällä:

https://thl.fi/fi/-/thl-suosittelee-riskiryhmiin-kuuluvien-12-15-vuotiaiden-nuorten-koronarokotusten-aloittamista

Sosterin tavoitteena on vähintään 80 prosentin rokotekattavuus

Itä-Savon alueella ensimmäisen rokotteen on nyt saanut noin 60 prosenttia väestöstä, molemmat rokotteet on saanut noin neljäsosa alueen väestöstä.

– Jokainen otettu rokote on kohti laumasuojaa ja vapaampaa elämää meille kaikille. Tavoitteenamme on, että pääsimme alueella 80 prosentin rokotekattavuuteen molempien rokotteiden osalta, Luukkonen sanoo.

Aikataulu parhaan suojatehon saavuttamisessa on riippuvainen myös saapuvien rokotteiden määrästä, mutta Luukkonen toivoo, ettei kukaan lykkää rokotteen ottamista esimerkiksi kesäloman vuoksi.

– Kaksi rokotetta antaa hyvän suojan vakavilta tautimuodoilta ja sairaalahoidolta, myös virusmuunnosten kohdalla. Toivon, että jokainen ottaa molemmat rokotteet ajallaan, jotta saamme rokotteista parhaan mahdollisen hyödyn.

Koronavirusinfektion sairastaneet rokotetaan puolen vuoden kuluttua taudin toteamisesta. Tehosterokotteen he saavat normaalisti noin 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta.

Sosteri vastaa rokotuksista Savonlinnassa ja Enonkoskella. Rantasalmella ja Sulkavalla rokottamisesta vastaa Terveystalo.

Varaa aika sähköisesti ilman jonottamista

Koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen Hyvikseen pääsee sivulta, johon on keskitetty myös muu tieto koronarokotuksista: www.sosteri.fi/koronarokotus

Ajanvaraus puhelimitse

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta p. 044 417 3698, ajanvaraus on avoinna ma-to 8-15.30, pe 8-14.