Kuva: Päivätoiminnan asiakas Elli Muukkonen ja päivätoiminnan ohjaaja Tuula Pöyhönen ovat yhtä mieltä siitä, että uusissa tiloissa viihtyy.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin Kerimäen terveysaseman tiloja on peruskorjattu ja yleisilmettä päivitetty. Tilojen remontti alkoi vuosi sitten syksyllä 2017 terveyskeskuksen entisen vuodeosaston remontoimisella vanhainkodiksi. Nyt valmiina ovat myös hammashoitolan, neuvolan, työterveyshuollon, lääkäreiden ja hoitajien vastaanottotilat sekä kuntoutustilat. Maanantaina 17.9.2018 uusituissa tiloissa pääsi alkamaan myös ikäihmisten päivätoiminta.

Remontissa terveyskeskuksen entisen vuodeosaston tiloja peruskorjattiin ja yleisilmettä parannettiin kodinomaisemmaksi. Vanhainkoti muutti uusiin tiloihin tammikuussa 2018, ja se tarjoaa lyhyt- ja pitkäaikaishoitoa. Asukaspaikkoja on yhteensä 30. Sosterin palveluasumisen päällikkö Anu Koivumäki kertoo olevansa tyytyväinen uusiin tiloihin.

– Vanhassa paikassa asukkaita ja hoitajia oli kolmessa eri kerroksessa, nyt kaikki ovat samassa paikassa, joten muutos parempaan on ollut suuri. Toiminnan kehittäminen ja henkilöstön resursoiminen on huomattavasti helpompaa. Myös ulkoilu ja virkistystoiminta on paljon helpompi järjestää, esimerkiksi viime viikolla asukkaat kävivät mato-ongella, Koivumäki sanoo.
Säännöllinen ikäihmisten päivätoiminta on alkanut Kerimäellä remontin myötä

Päivätoiminnalle on remontoitu uudet, viihtyisät tilat Kerimäen terveysasemalle. Päivätoiminta käynnistyi 17.9. ja jatkossa se on säännöllisesti tarjolla Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan ikäihmisille.

– Tilat ovat erinomaiset! Asun tässä aivan lähellä ja tulin sillä asenteella, että täällä käydään loppuun saakka,  kun kerran aloitettiin, heti ensimmäisenä päivänä mukana ollut kerimäkeläinen Elli Muukkonen kertoi tyytyväisenä.

Päivätoimintaa ja siihen pääsyä ohjaavat Sosterin asiakaskriteerit. Päivätoimintaan haetaan sähköisellä lomakkeella tai hakulomakkeella, joita saa mm. kotihoidon, vastaanoton ja asumispalvelujen työntekijöiltä sekä neuvontapiste Nestorista (www.sosteri.fi/nestori).

– Päivätoiminnassa ikäihmisen toimintakykyä ylläpidetään ja edistetään asiakkaan voimavarat huomioiden. Päivä on täynnä aktiivista toimintaa, kuten leipomista, ruuanlaittoa ja käsitöitä, jumppaa ja pelejä, ristisanoja ja yhteislaulua. Päivän sisältö suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa ja tavoitteena on tarjota kävijälle viikon paras päivä, Koivumäki kertoo.

Terveysaseman hissiä uusitaan parhaillaan. Myös terveyskeskuksen kotihoidon tilojen osalta remontti on vielä kesken. Tilojen omistaja, Savonlinnan kaupunki selvittää parhaillaan jatkorahoitusta.

Lisätiedot

Anu Koivumäki, palveluasumisen päällikkö, p. 044 417 3982, anu.koivumäki@sosteri.fi