Uuden vuoden pyhinä Sosterin alueella todettiin kaksi uutta koronatartuntaa. Molemmat liittyivät aiemmin todettuihin ketjuihin, toinen Savonrannan ketjuun ja toinen pääkaupunkiseudulta tulleeseen ketjuun.

 Näihin ketjuihin liittyen on karanteenissa n. 60 ihmistä. Uusia tartuntaketjuja ei pyhien aikana ole ilmaantunut.

–  Koronatesteissä käyneiden määrä on joulun ja uuden vuoden seudussa ollut normaalia vähäisempi. Edelleen täytyy korostaa koronatestiin hakeutumisen tärkeyttä pienilläkin oireilla, sanoo johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen

Varhaisella ja ripeällä testiin hakeutumisella pystymme estämään tartuntojen leviämistä. Se mahdollistaa tartunnanjäljityksen toiminnan ja on yhtä tärkeää kuin muiden entisten ohjeiden noudattaminen eli maskin käytöstä, turvaväleistä ja käsihygieniasta huolehtiminen.  Sosterin ja alueellisen koordinaatioryhmän antamat suositukset mm. maskien käyttämisestä, vierailuista ja kontaktien minimoisesta ovat edelleen voimassa. Seuraavan kerran niiden voimassaoloa tarkastellaan alueella tammikuun puolivälissä, mutta valtakunnallinen linja on, ettei rajoitusten/suositusten purkamisessa tulisi olla liian varhainen.