Eilisen 1.4. tiedotteen jälkeen Savonlinnassa on todettu eilen ja tänään yhteensä kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista neljä liittyy Asemantien päiväkodin tartuntaketjuun ja kolme savonlinnalaisesta työyhteisöstä liikkeelle lähteneeseen tartuntaketjuun. Lisäksi yksi uusi tartunta on todettu Vekaranjärven varuskunta-alueeseen liittyen.

Tartuntaketjuihin liittyen kaikkiaan noin 600 henkilöä on tähän mennessä asetettu karanteeniin Sosterin alueella. Sosteri muistuttaa, että kaikki joita karanteeniin asettaminen koskee, saavat aina tiedon suoraan tartunnan jäljityksestä.

Ainoastaan silloin, kun altistuneet eivät ole tiedossa tai heitä ei muutoin tavoita, pyydetään heitä jäämään omaehtoiseen karanteeniin ja ottamaan yhteyttä tartunnan jäljitykseen, jotta heidät voidaan asettaa virallisesti karanteeniin.

Sosterin tartunnan jäljitys on tähän mennessä tavoittanut kaikki altistuneet liittyen Heikinpohjan koululuokkiin, Mertalan koululuokkiin sekä Asemantien päiväkotiin.

Tartuntatautilääkärin määräämän karanteenin ja eristyksen noudattaminen on ehdottoman tärkeää. Vaikka karanteenin alussa koronanäytevastaus olisikin negatiivinen, jatkuu karanteeni joka tapauksessa määrättyyn päivämäärään asti.

Oireettomilta karanteeniin määrätyiltä henkilöiltä otetaan tarvittaessa koronavirusnäytteitä, jotta tartunnanjäljitys pääsee ajoissa liikkeelle ja saadaan tartuntaketjut nopeasti katkaistua.

Koronavirukselle on voinut altistua:

su 28.3.              Lidl Laitaatsilta 15:00-16:00

ma 29.3.            Lidl Laitaatsilta 14:30-15:00

K-Market Hernemäki  21:30-21:45

ti 30.3.               K-Market Hernemäki  14:00-14:30

Prisma 17:00-17:30

ke 31.3.             Prisma 16:45-17:30

 

Kaikki altistumispaikat verkossa täällä: www.sosteri.fi/altistumiset