Sairaalapastorimme Satu Valkosen siirtyessä Savonlinnan seurakunnan perheasiainneuvottelukeskukseen perheneuvojan tehtävään marraskuun alussa, sairaalapapin tehtävässä aloittaa pastori Jaana Paju. Jaana toimii sairaalapappina Sadun virkavapaan ajan 2020 vuoden loppuun saakka.

–   Olen kokenut työni Sosterissa hyvin antoisana ja mielekkäänä. Yhteistyö henkilökunnan kanssa on ollut mutkatonta. Pienen sairaalan etuna on nopeasti tutuksi tulevat ihmiset, jolloin sairaalapappiin ollaan helpommin yhteydessä. Uuden työn haasteet kiehtovat, mutta samalla tunnen mielessäni pientä haikeutta tutun työympäristön jäädessä taakse, Satu kertoo.

–  Ajattelen teitä kaikkia siunaten ja lämmöllä. Kiitos hyvästä yhteistyöstä.

Jaana on toiminut vuodesta 1999 alkaen Savonlinnan seurakunnassa pappina, seurakuntatyö on laajasti tuttua. Jaanan mukaan seurakuntapapin työssä toimitaan enemmän puhujan roolissa, mutta sairaalapapin työ on enemmän kuuntelijan rooli.

–  Ihmisten kohtaaminen ihmisyyteen kuuluvien elämäntilanteiden hetkillä on työssäni tärkeää ja tuo siihen mielenkiintoa. Jokainen meistä tarvitsee lohtua, toivoa ja myötätuntoa elämän eri vaiheissa, Jaana toteaa. Muutos tuo meille toivotun mahdollisuuden uusiin työn haasteisiin ja työnkierron kautta saa uutta näkökulmaa työhön, Jaana sanoo.

Sairaalapastorin puhelinnumero ei vaihdu, joten Jaanan tavoittaa samasta tutuksi tulleesta puhelinnumerosta

Yhteystiedot 4.11.2019 alkaen:

Jaana Paju, p. 044 417 3285, Sosteri

Satu Valkonen, p. 044 776 8070, Savonlinnan seurakunnan perheasiainneuvottelukeskus