Itä-Savon alueellinen Covid 19 -koordinaatioryhmä päätti kokouksessaan tänään 11.11.2020, että Itä-Karjalan kansanopisto voi tästä päivästä eteenpäin palata lähiopetukseen. Lisäksi päätettiin, että voidaan luopua suosituksesta, jonka mukaan lasten turnaustyyppisiä joukkueurheilutapahtumia ei järjestetä. Niitä voi järjestää tästä päivästä eteenpäin.

– Ryhmä päätyi näihin päätöksiin tällä hetkellä rauhallisen koronavirustilanteen johdosta, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Myös Savonlinnan Työpaja Telakka on auennut tänään aukeaa 12.11.2020 (korjattu 12.11.2020). Sen sijaan Sosterin alueella ovat voimassa edelleen laajennettu maskisuositus sekä vierailusuositus, joita tarkastellaan seuraavan kerran 15.12.2020. Lisäksi voimassa on valtioneuvoston etätyösuositus.

Sosteri muistuttaa turvallisesta pikkujoulujuhlinnasta

– Sekä yksityisiltä ihmisiltä että työnantajilta on tullut meille paljon kysymyksiä, miten pikkujouluja voi tänä vuonna viettää. THL on julkaissut toissapäivänä valtakunnalliset ohjeet, joita suosittelemme noudattamaan myös Sosterin alueella, Luukkonen sanoo.

THL:n ohjeessa korostetaan, että juhlitaan alle 10 hengen ryhmissä sekä huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta. Linkistä THL:n ohjeeseen ”Juhlakausi alkaa – vietä pikkujouluja turvallisesti!”, jossa tarkemmat vinkit.