Sosterissa on parhaillaan meneillään influenssarokotusviikko (vko 47), mutta tällä hetkellä näyttää, että rokotteet saattavat loppua kesken viikon.

Jo varattuja rokotusaikoja voidaan joutua terveysasemilla perumaan, jos uutta rokotustoimitusta ei Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) saada. Kaikki kansalliset influenssarokotteet tulevat THL:ltä ja saatavuusongelma on tällä hetkellä valtakunnallinen. Sosteri ei ole saanut lisärokotetilauksiaan vielä. Toimituksen ajankohta on vielä avoin, eikä tällä ole tietoa, ehtiikö lisätoimitus saapua rokotusviikon aikana.

– Olemme tänä syksynä kehittäneet uusia toimintamalleja rokottamiseen, ja näin olemme tavoittaneet väestöä rokotuksiin todella hyvin. On erittäin harmillista, että nyt käy näin, että rokotteet uhkaavat loppua, tartuntatautilääkäri Mirkaleena Erkkilä Sosterista sanoo.

Yksi uusista toimintamalleista on päiväkotilasten rokottaminen päiväkodeissa.

– Tähän mennessä olemme ehtineet rokottaa yhdeksän päiväkodin lapset ja vielä yhdeksän päiväkotia on jäljellä. Lasten nenäsumuterokotetta arvioidaan meillä olevan 2-6-vuotiaille riittävästi, neuvolan osastonhoitaja Anna-Maija Huttunen sanoo.

Jos aikoja joudutaan perumaan, Sosterista otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti kaikkiin, joiden aika peruuntuu. Pyrimme tarjoamaan uuden ajankohdan rokotteiden saavuttua! Jo saatua rokotusaikaa ei pidä perua itse.

Rokotteita on ennätetty antaa ennätyksellisen hyvin

Rokotteita on jo ennätetty antaa erittäin hyvin Sosterin terveysasemilla Savonlinnassa ja Enonkoskella.

– Todennäköisesti alueella rokotuskattavuus tulee säilymään aiempien vuosien tapaan hyvällä tasolla, mutta tänä vuonna menekkiä rokotteille olisi vielä enemmän. Jos rokotteita saamme vielä THL:stä lisää, voi olla että meille tulee ennätyksellinen influenssarokotuskattavuus, Erkkilä sanoo.

Toistaiseksi Sosteri ei pysty antamaan uusia rokotusaikoja. Tiedotamme kun asiasta selviää uutta.