Sosterissa influessarokotteita on riittänyt koko rokotusviikon ajanvarauksille (vko 47). Varattuja rokotusaikoja ei ole jouduttu perumaan. Pieni määrä influenssarokotteita saapui Sosteriin tänään lisää. Influenssarokotusten ajanvarauksen avautumisesta Sosteri tiedottaa ensi viikolla.

Sosteri tiedotti tiistaina 17.11.2020, että influenssarokotteet saattavat loppua kesken rokotusviikon. Rokotteiden pelättiin loppuvan kesken, sillä influenssarokotteet tulevat kansallisesti THL:ltä ja saatavuusongelma on ollut valtakunnallinen.

Rokotteet ovat kuitenkin riittäneet Sosterissa hyvin.

– Tämä viikko on mennyt hyvin, rokotteita on riittänyt kaikille ajanvaranneille. Sen sijaan uusia rokotusaikoja voimme antaa vasta, kun saamme kokonaiskuvan jäljellä olevista rokotteita ja jo varatuista rokotusajoista, tartuntatautilääkäri Mirkaleena Erkkilä Sosterista sanoo.

-Päiväkotilasten rokotukset pystymme toteuttamaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, terveydenhoitaja Armi Auvinen Sosterista sanoo.

Influenssarokotusten ajanvarauksen avautumisesta Sosteri tiedottaa ensi viikolla. Influenssarokoteajanvarausta varten avattu erillinen puhelinlinja sulkeutuu tänään 20.11.2020. Jatkossa rokoteaikoja koskevat kyselyt neuvolan keskitetystä puhelinpalvelusta p. 015 527 7187 ma–pe klo 8–15.

Influenssarokotteiden menekki on ollut valtakunnallisesti suurta tänä syksynä koronapandemian vuoksi.

– Sosterissa perusterveydenhuollossa Savonlinnassa ja Enonkoskella on influenssarokotettu tällä hetkellä jo noin 10 000 henkilöä, mikä on noin tuhat rokotetta enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Tämä on jo tähän mennessä hyvä tilanne, Erkkilä sanoo.