Influenssarokottaminen tapahtuu Sosterissa tänä syksynä vain ajanvarauksella. Asiakas voidaan rokottaa joko muun asioinnin yhteydessä terveysasemilla, neuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, keskussairaalassa – tai vastaavasti erillisellä rokotusajanvarauksella. 

Influenssarokote on ilmainen kaikille 65 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille sekä heidän lähipiirilleen. Ajanvarausaikoja on tarjolla pitkin syksyä sekä erityisesti viikolle 47. Rokotteen ottaminen on tänä syksynä erityisen tärkeää.

– Suosittelemme rokotusta ihan kaikille, sillä koronan ja influenssan samaan aikaan sairastaminen lisää vakavan taudin riskiä huomattavasti, terveyskeskusten vastaanottotoiminnan osastonhoitaja Mia Luukkainen Sosterista korostaa.

-Rokotukselle on turvallista tulla. Ajanvarauksella turvaamme jokaiselle rokotuksella kävijälle turvavälit ilman jonottamista, neuvoloiden osastonhoitaja Anna-Maija Huttunen Sosterista sanoo.

Jos ei ole oikeutettu ilmaiseen rokotteeseen, rokotteen voi ostaa apteekista lääkärin reseptillä ja ottaa mukaan asioinnille tai varata erillisen ajan rokotuksen pistämistä varten. Jos hankit itse rokotteen, kätevimmin saat sen, kun jätät Sosterin sähköisessä asioinnissa sähköisen reseptipyynnön. Sosterin sähköinen asiointi (Hyvis): www.sosteri.fi/asioi-sahkoisesti.

Näin varaat rokotusajan verkossa

Rokotusajan voi varata verkossa Sosterin sähköisessä asioinnissa ympäri vuorokauden

www.sosteri.fi/asioi-sahkoisesti

1. Kirjautukaa sähköiseen asiointiin verkkopankkitunnuksilla, mobiili- tai kansalaisvarmenteella.

2. Omahyviksen ajanvarausvälilehdeltä siirtykää linkin kautta ajanvaraussovellukseen.

3. Valitkaa terveydenhuollon ajanvaraukset / Xamk-opiskelijat valitsevat opiskelijaterveydenhuollon ajanvaraukset.

4. Valikosta haetaan terveydenhoitajan rokotuspalvelu aikuisille. Valitkaa ensisijaisesti oman kotikuntanne asiointipiste alasvetovalikosta ja teille sopiva ajankohta.

5. Varausta tehdessänne ajanvarauslisätieto on vapaaehtoinen. Vahvistakaa lopuksi varaus. Voitte asettaa itsellenne ajanvarausmuistutuksen.

Näin varaat rokotusajan puhelimitse

Maanantaina 19.10.2020 klo 9.00 alkaen avautuu erillinen ajanvarausnumero influenssarokotuksille, p. 044 417 2061. Jatkossa ajanvarausnumero on auki ma–to klo 8–15.30 ja pe klo 8–14. Numero on auki 20.11.2020 saakka.

Ajan voit varata myös neuvoloiden keskitetystä ajanvarauksesta, p. 015 527 7187 ma–pe klo 8–15 ja omalta koulu- tai opiskeluterveydenhoitajalta.

Rokotukseen tulee ottaa mukaan KELA-kortti sekä mahdollinen rokotus- tai neuvolakortti.

Päiväkotilapset saavat syksyn aikana influenssarokotteen päiväkodissa

Uusi käytäntö tänä vuonna on, että päiväkoti-ikäiset lapset rokotetaan syksyn aikana päiväkodeissa. Lastenneuvolan terveydenhoitajat sopivat rokotusajankohdat yhdessä päiväkotien kanssa.

THL:n sivuilla ilmaiseen rokotukseen oikeutetut tarkemmin sekä tietoa rokotteesta