Influenssarokottaminen tapahtuu Sosterissa tänä syksynä vain ajanvarauksella. Asiakas voidaan rokottaa joko muun asioinnin yhteydessä terveysasemilla, neuvoloissa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa, keskussairaalassa – tai vastaavasti erillisellä rokotusajanvarauksella. 

Influenssarokote on ilmainen kaikille 65 vuotta täyttäneille ja riskiryhmille sekä heidän lähipiirilleen. Ajanvarausaikoja on tarjolla pitkin syksyä sekä erityisesti viikolle 47. Rokotteen ottaminen on tänä syksynä erityisen tärkeää.

Jos ei ole oikeutettu ilmaiseen rokotteeseen, rokotteen voi ostaa apteekista lääkärin reseptillä ja ottaa mukaan asioinnille tai varata erillisen ajan rokotuksen pistämistä varten. Jos hankit itse rokotteen, kätevimmin saat sen, kun jätät Sosterin sähköisessä asioinnissa sähköisen reseptipyynnön. Sosterin sähköinen asiointi (Hyvis): www.sosteri.fi/asioi-sahkoisesti tai suoraan https://oma.hyvis.fi/fi/group/ita-savo/#/

Näin varaat rokotusajan verkossa

Käyttökatko eAsioinnissa (Hyvis) 13.-15.11.

Ajanvaraus toimii kuitenkin normaalisti, influenssarokotusajan varaamiseen pääset suoralla linkillä https://ajanvaraus.hyvis.fi/citizen/saml/login

Linkki toimii vain 13.11. klo 22 alkaen siihen asti kuin käyttökatkos kestää, enintään 15.11.saakka

Rokotusajan voi varata verkossa Sosterin sähköisessä asioinnissa ympäri vuorokauden

www.sosteri.fi/asioi-sahkoisesti

tai suoraan https://oma.hyvis.fi/fi/group/ita-savo/#/

1. Kirjautukaa sähköiseen asiointiin verkkopankkitunnuksilla, mobiili- tai kansalaisvarmenteella.

2. Valitkaa terveydenhuollon ajanvaraukset / Xamk-opiskelijat valitsevat opiskelijaterveydenhuollon ajanvaraukset.

3. Valitkaa terveydenhoitajan rokotuspalvelu aikuisille.

4. Valitkaa ”Etsi muita vapaita aikoja”, jos tarjottu aika ja asiointipiste ei ole teille sopiva.

Valinta rokotusaikoja valitessa

5. Valitkaa oman kotikuntanne asiointipiste alas veto-valikosta ja teille sopiva ajankohta.

Rokotuspaikan valinta

6. Varausta tehdessänne ajanvarauslisätieto on vapaaehtoinen. Vahvistakaa lopuksi varaus. Voitte asettaa itsellenne ajanvarausmuistutuksen.

Varauksen vahvistaminen

Näin varaat rokotusajan puhelimitse

Maanantaina 19.10.2020 klo 9.00 alkaen avautuu erillinen ajanvarausnumero influenssarokotuksille, p. 044 417 2061. Jatkossa ajanvarausnumero on auki ma–to klo 8–15.30 ja pe klo 8–14. Numero on auki 20.11.2020 saakka.

Ajan voit varata myös neuvoloiden keskitetystä ajanvarauksesta, p. 015 527 7187 ma–pe klo 8–15 ja omalta koulu- tai opiskeluterveydenhoitajalta.

Rokotukseen tulee ottaa mukaan KELA-kortti sekä mahdollinen rokotus- tai neuvolakortti.

Päiväkotilapset saavat syksyn aikana influenssarokotteen päiväkodissa

Uusi käytäntö tänä vuonna on, että päiväkoti-ikäiset lapset rokotetaan syksyn aikana päiväkodeissa. Lastenneuvolan terveydenhoitajat sopivat rokotusajankohdat yhdessä päiväkotien kanssa.


– Suosittelemme rokotusta ihan kaikille, sillä koronan ja influenssan samaan aikaan sairastaminen lisää vakavan taudin riskiä huomattavasti, terveyskeskusten vastaanottotoiminnan osastonhoitaja Mia Luukkainen Sosterista korostaa.

-Rokotukselle on turvallista tulla. Ajanvarauksella turvaamme jokaiselle rokotuksella kävijälle turvavälit ilman jonottamista, neuvoloiden osastonhoitaja Anna-Maija Huttunen Sosterista sanoo.

THL:n sivuilla ilmaiseen rokotukseen oikeutetut tarkemmin sekä tietoa rokotteesta