Testaa terveyttä ja kuntoa maanantaina 24.9.2018

Sosterin ikäihmisten Neuvontapiste Nestori järjestää yhdessä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa Terveys – ja kuntotestipäivän maanantaina 24.9 klo 10.30 – 14.00. Päivä on avoinna kaikilla ikäihmisille, ja se on Savonlinnan pääkirjaston Joelin Miitti-tilassa.

Opiskelijat tekevät kävelytestausta, tasapainotestausta, verenpaine ja verensokerimittauksia. Lisäksi tarjolla on opiskelijoiden itse suunnittelemaa muistitestausta ja masennustestausta. Opiskelijat antavat myös ohjausta ja neuvontaa terveysasioissa. Päivästä saa mukaansa kuntokortin, johon kaikki mittaus – ja testaustulokset kirjataan.

– Opiskelijat ovat hyvin innostuneita päivästä ja ovat itse suunnitelleet sen ohjelman, kertoo opettaja Marko Issakainen Xamkista.

Toivottuja älylaitteiden käyttöopastuspäiviä syksyn aikana

Neuvontapiste Nestorista on toivottu myös älypuhelinten ja tablettien käytön neuvontaa.
– Ikäihmiset ovat kyllä hyvin taitavia näiden laitteiden kanssa, kun vain ensin oppivat käytön. Heillä on myös halu oppia niiden käyttöä, palveluohjaaja Minna Luostarinen Sosterin neuvontapiste Nestorista kertoo.
Yksilöllistä opastusta laitteiden käyttöön on nyt tulossa Nestoriin yhteistyössä Etelä-Savon Muistiluotsin Muistikaveri-vapaaehtoistoiminnan kanssa. Älylaitteiden käyttö -neuvontapäivät ovat seuraavina perjantaina aina klo 10-12 Nestorissa, pääkirjasto Joelin Miitti-tilasssa:
• Pe 29.9
• Pe 12.10
• Pe 26.10
• Pe 9.11

Tilaisuuteen toivotaan ennakko ilmoittautumista Nestorin palveluohjaajille, jotta saadaan sopivan kokoiset ryhmät ja jokainen saisi rauhassa opastusta ja neuvoa. Mukaan kannattaa ottaa oma älylaite, johon opastusta toivotaan.

Ilmoittautuminen älylaiteopastukseen: Neuvontapiste Nestori, Savonlinnan pääkirjasto Joeli, Asemantie 5, puh. 044 417 2002.

Lisätietoja

Sosterin kotihoidon palveluohjaajat Minna Luostarinen, Merja Muhonen, Marja-Liisa Laurinmaa, puh. 044 4172002

Lue lisää Nestorista: www.sosteri.fi/nestori