Savonlinnan Neuvontapiste Nestori muuttaa Kirjasto Joelin tiloista uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen ja sairaalan yhdistävän viherpihan tiloihin. Toiminta alkaa uusissa tiloissa 11.5.2022. Joelissa Nestori palvelee vielä kerran 1.6.

Savonlinnassa Nestori on toiminut tähän asti Kirjasto Joelin tiloissa. Uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen valmistumisen ansiosta Nestori pääsee muuttamaan sairaala-alueelle, sairaalan ja sosiaali- ja terveyskeskuksen yhdistävälle viherpihalle, Kansalaistorille. Kansalaistorille on kaavailtu muutakin neuvonta- ja yhdistystoimintaa.

– Palvelemme uusissa tiloissa Kansalaistorilla 11.5. alkaen,  Joelissa palvelemme enää yhtenä päivänä 1.6., sanoo sairaanhoitaja Arja Laamanen Sosterista.

Alueen muiden Neuvontapiste Nestoreiden toiminta on toistaiseksi tauolla.

Neuvontapiste Nestori tarjoaa ikääntyneille ja heidän läheisilleen neuvontaa ja ohjausta ikääntyneiden hyvinvointiin liittyvistä palveluista, harrastetoiminnasta sekä taloudellisista etuuksista. Tietoa on saatavilla myös muista ikäihmisille tärkeistä asioista.

Neuvontapisteissä voit myös täyttää huolilomakkeen, jolla voit ilmaista huolesi omaisen, läheisen, naapurin tai ystävän tilanteesta; toimintakyvyn alenemisesta, muistiongelmista, kodin tai henkilökohtaisen hygienian laiminlyönneistä, taloudellisesta ahdingosta tai kaltoinkohtelusta. Huoli-lomake löytyy myös verkosta: www.sosteri.fi/huoli.

Palveluohjaaja on paikalla Kansalaistorilla maanantaisin klo 12–15 ja keskiviikkoisin klo 9–12. Muistiasiantuntija on paikalla perjantaisin klo 9–13. Yhteystiedot: nestori@sosteri.fi, puh. 044 417 2002 (ma-pe klo 9–12). Savonlinnan sosiaali- ja terveyskeskus, Pihlajavedentie 4.