Ikääntyneiden ja heidän läheistensä toiveesta ja tarpeesta Sosterin kotihoito avaa ikääntyneiden neuvontapisteen. Sosterin Nestori tarjoaa ikääntyneille ja heidän läheisilleen maksutonta neuvontaa ja ohjausta ilman ajanvarausta.

Nestori on avoinna 12.2.18 alkaen Savonlinnan pääkirjasto Joelissa maanantaisin, keskiviikkosin ja perjantaisin klo 10-14, osoitteessa Asemantie 5.  Nestoriin saa yhteyden myös puhelimitse 044 417 2002 tai sähköpostilla nestori@sosteri.fi.

Monipuolista neuvontaa ja tukea

Nestorissa jaetaan tietoa ikääntyneiden hyvinvointiin liittyvistä palveluista, harrastetoiminnasta, taloudellisista etuuksista ja muista ikäihmisille tärkeistä asioista. Ohjausta saa palveluihin omia tarpeita vastaavasti, koski asia sitten sosiaalihuoltoa, sosiaaliturvaa, sairaanhoitoa tai vaikkapa monialaista kuntoutusta ja turvallista lääkehoitoa.

– Kartoitamme ikäihmisen tilannetta kokonaisvaltaisesti ja autamme esimerkiksi valintojen tekemisessä ja tukien hakemisessa. Neuvontapisteen toiminnassa korostuu varhainen välittäminen ja ennaltaehkäisevä työ, Sosterin kotihoidon päällikkö Minna Laurio sanoo.

– Myös järjestöjen toiminta ja erilaiset vertaisryhmät ovat mukana palveluvalikoimassa, ja tervetulleita esittelemään toimintaansa Nestoriin, Laurio jatkaa
Neuvontapisteen tilat tarjoaa Savonlinnan kaupunki ja Sosterin kotihoidon palveluohjaus vastaa palveluiden tuottamisesta.

Sosteri vastaa laatusuositukseen etulinjassa

Sosterin Nestori vastaa myös vanhuspalvelulain, STM:n ja Kuntaliiton Laatusuositukseen. Vuonna 2017 annetussa suosituksessa korostetaan neuvontapalvelujen tärkeyttä hyvän ikääntymisen turvaamisessa.

– Itä-Savossa ikääntyneen väestön osuus on suuri, ja on ilo, että olemme päässeet etulinjassa liikkeelle neuvontapisteen kanssa, Laurio iloitsee.
Nestorin palvelut käynnistyvät kokeiluna nyt aluksi kantakaupungissa, mutta Sosterissa on valmius kehittää toimintaa tarpeita vastaavasti esimerkiksi Punkaharjulle, Kerimäelle, Savonrannalle ja Enonkoskelle.

Lisätietoja:
Minna Laurio, kotihoidon päällikkö, p. 044 4173975
Marja-Liisa Laurinmaa, palveluohjaaja, p. 044 417 2497
Minna Luostarinen, palveluohjaaja, p. 044 4172090
Merja Muhonen, palveluohjaaja, p. 044 417 2449