Savon sairaanhoitajat ry palkitsee vuosittain ansioituneen jäsenensä vuoden alueellisen sairaanhoitajan tittelillä. Tänään tuo palkinto luovutettiin sairaanhoitaja Marja-Leena Kantolalle. Palkinnon luovutti Suomen Sairaanhoitajien pj Nina Hahtela.

Palkitsemisen kriteereinä ovat:

alueellinen sairaanhoitaja on

      ammatistaan ylpeä ja toimii potilaan parhaaksi kollegiaalisesti yhteistyössä työtovereiden ja opiskeljoiden kanssa

      toimii työssään ammatillisesti ja eettisesti kestävällä tavalla

      on innostunut ja valmis kehittämään sekä omaa ammatillista osaamistaan että työyhteisön osaamista

      on valmis hjakamaan osaamistaan laajemminkin

      on innostunut ja halukas kehittämään palveluja ja hoitoa alueellaan

      on työsyhteisössään suunnan näyttäjä

Marja-Leena Kantola työskentelee  sairaanhoitajana Enonkosken kotihoidossa ja tekee siellä laaja-alaisesti sairaanhoitajan työtä. Lisäksi hän on kouluttautunut muistihoitajaksi ja haavanhoidon erityisosaajaksi. Hän on aktiivisesti mukana kehittämässä haavanhoitoa koko Sosterin aueella ja käy säännöllisesti osallistumassa ja opastamassa uusia työntekijöitä haavanhoitoon mm. Savonlinnan pääterveysaseman vastaanotolla.

Innovatiivisuuden osoituksena Marja-Leena teki syksyllä 2021 ehdotuksen juttusarjasta, jossa asiantuntijat kansankielellä kirjoittaisivat faktatietoa hyvinvoinnista ja toimintakyvystä yleensä sekä sairauksien ehkäisystä alueen väestölle. Juttusarja on nyt käynnissä Itä-Savossa nimellä Sosterin terveysvinkit ja se kestää koko kevään 2022. Tereveysvinkkejä on yhteensä 20 ja ne kattavat laajasti hyvinvoinnin ja terveyden osa-alueita, joihin jokainen voi omalla toiminnallaan itse vaikuttaa.

Sosteri lämpimästi onnittelee Marja-Leenaa ansaitusta tunnustuksesta!