Eroauttamisen palvelut täydentyvät matalan kynnyksen palvelupaikkana, josta voit hakea neuvoja ja ohjausta.  Monialaisena yhteistyönä toteutettava eron ensiapupiste tarjoaa apuaan eroa pohtiville tai jo eronneille.

Savonlinnassa aloittaa toimintansa eron ensiapupiste Pääkirjasto Joelissa 2.9.2021 klo 16-18. Monissa kunnissa on eron ensiapupiste jo käytössä. Eron ensiapupiste on tarkoitettu kaikille, joita ero koskettaa: eroaville itselleen, nuorille, vanhemmille, isovanhemmille ja muille läheisille. Eron ensiapupiste tarjoaa ohjausta ja neuvontaa erotilanteisiin, eroperheen erityiskysymyksiin ja lasten asioiden järjestämiseen tai silloin kun vielä harkitset eroa.

  • Ensiapupisteessä on mahdollisuus erosta puhumiseen – sekä käytännön asioista että tunteista. Voit tulla paikalle keskustelemaan aikaa varaamatta. Haluamme tarjota matalan kynnyksen palvelua, josta asiakas voi saada neuvoja ja apua helposti, myös nimettömästi, neuvolan perhetyöntekijä Katja Kyllönen kertoo.

  • Ero on monelle uusi asia, joka vaatii pohtimista ja miettimistä sekä elämän uudelleen järjestämistä, lastenvalvoja Mikko Kolehmainen toteaa.

Eron ensiapupisteen toiminta järjestetään moniammatillisena yhteistyönä Sosterin, Perheasiain neuvottelukeskuksen, Varhaiskasvatuksen ja muiden toimijoiden kanssa. Neuvoja ja apua voi tarvita myös eron jälkeen, sillä lapset voivat oireilla pitkänkin ajan kuluttua vanhempien erosta.

  • On hyvä, että meillä on useampi ammattilainen eroperheiden tukena. Aikuisille on tarjolla erilaisia tukimuotoja aina yksilökäynneistä ryhmätoimintoihin. Kerromme mielellämme erilaisista mahdollisuuksista seudullamme, Kyllönen ja Kolehmainen sanovat.

Palvelemme kuukauden ensimmäinen torstai pääkirjasto Joelissa klo 16-18, alkaen 2.9.2021