Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä Sosterissa valmistellaan parhaillaan vuoden 2021 tilinpäätöstä. Ennakkotiedot tilinpäätöksestä ovat myönteiset.

Kuntalaskutus alittaa kokonaisuudessaan muutetussa talousarviossa arvioidun tason (171,8 miljoonaa euroa) neljällä miljoonalla eurolla. Kasvua vuoteen 2020 verraten on 3 %.

− Kuntalaskutus on jäsenkuntia erityisesti kiinnostava asia. Myönteistä on, että alitamme arvioidun tason. Tämä tulee näkymään lopullisessa kuntalaskutuksessa tilinpäätöksen yhteydessä, Sosterin kuntayhtymäjohtaja Saara Tavi sanoo.

Savonlinnan sote-kulut ovat toteutuneet viime vuoden alkuperäiseen talousarvioon tehdyn arvion mukaisesti, Savonlinnan kuntalaskutuksen toteuman ollessa noin 151,5 miljoonaa euroa. Rantasalmen kunnan kuntalaskutus oli 6,1 miljoonaa euroa, Sulkavan kuntalaskutus 4,2 miljoonaa euroa ja Enonkosken kuntalaskutus 5,9 miljoonaa euroa.

− Vuonna 2021 korona toi vaikeuksia toimintaan ja talouden ennakoitiin. Toinen vaativa asia oli palvelutuotannon turvaaminen asukkaille. Tätä taustaa vasten tulosennuste on tyydyttävä, Tavi toteaa.

Tarkemmat tiedot ilmenevät nyt valmistelussa olevasta toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä, jotka ovat kuntayhtymähallituksen käsittelyssä 29.3.2022.

Lisätiedot
Saara Tavi, kuntayhtymäjohtaja, p. 044 417 4100, saara.tavi@sosteri.fi