Jos et pääse tulemaan sinulle varatulle ajalle vastaanotolle, tutkimukseen tai toimenpiteeseen, peruuta tai siirrä aikasi heti kun saat tietää esteestä. Peru aika soittamalla siihen yksikköön, jossa aikasi on. Täältä löydät yksiköiden yhteystiedot. Peruuttamattomasta ja käyttämättä jääneestä ajanvarauksesta laskutetaan 15-vuotta täyttäneitä asiakkaita hinnaston mukaisesti.

Tekstiviestimuistutus ei vaikuta maksun määräytymiseen

Useista Sosterin palveluista tulee asiakkaalle tekstiviestimuistutus helpottamaan vastaanottoajan muistamista. Ajan muistaminen ja vastaanotolle saapuminen sekä ajan siirtäminen tai peruminen on silti täysin asiakkaan vastuulla tästä lisäpalvelusta huolimatta. Tekstiviestimuistutuksen saapumatta jääminen teknisen vian tai virheellisen puhelinnumerotiedon takia ei poista asiakkaan vastuuta.

Ajan siirtäminen ja peruminen verkossa

Yleensä ajan siirtäminen tai kokonaan peruminen vaatii yhteydenottoa kyseiseen yksikköön, mutta joissakin tapauksissa ajan tarkastaminen, siirto tai peruutus (omat ja alle 10-vuotiaan lapsen) on mahdollista tehdä sähköisessä asiointipalvelussa (omahyvis).