Ajan tarkastaminen, peruminen tai siirtäminen

Jos et pääse tulemaan sinulle varatulle ajalle vastaanotolle, tutkimukseen tai toimenpiteeseen, peruuta tai siirrä aikasi heti kun saat tietää esteestä. Peruuttamattomasta ja käyttämättä jääneestä ajanvarauksesta laskutetaan 15-vuotta täyttäneitä asiakkaita hinnaston mukaisesti.

Ajan tarkastaminen, peruminen tai siirtäminen


Osastojen käytännöt

Osastoilla edellytetään niiden käytäntöjen tiedostamista ja noudattamista. Eri osastojen käytännöt saattavat poiketa toisistaan. Varmistathan käytännöt aina kyseiseltä osastolta.

Osastojen käytännöt


Potilasturvallisuus

Potilasturvallisuus tarkoittaa terveydenhuollossa toimivien yksilöiden ja organisaation periaatteita ja toimintoja, joiden tarkoituksena on varmistaa hoidon turvallisuus sekä suojata potilasta vahingoittumasta.

Potilaan näkökulmasta potilasturvallisuus on sitä, että potilas saa oikeaa hoitoa, oikeaan aikaan ja oikealla tavalla ja hoidosta aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa.

Potilasturvallisuus


Saapuminen sairaalaan

Aulapalveluhenkilö opastaa ja ohjaa asiakkaita liikkumaan sairaalassa, auttaa tarvittaessa ilmoittautumisessa itsepalveluautomaatilla sekä  vastaa tiedusteluihin potilaiden sijainnista sairaalassa. Sairaalan vahtimestareiden neuvontapalvelu sijaitsee pihanpuolen pääoven läheisyydessä, ensimmäisen kerroksen aulassa.

Saapuminen sairaalaan


Takaisinsoitto ja puheluiden tallennus

Sosterissa on useassa toimipisteessä käytössä  puhelinyhteydenotoissa takaisinsoittojärjestelmä ja puheluiden tallennus.

Takaisinsoitto ja puheluiden tallennus


Taksin tilaaminen

Kela-taksien numero on muuttunut ja nyt on kaksi numeroa, josta voi tilata Kela-taksin 0800 415 700 (DRide Oy) tai 0800 306 600 (Ekvator Oy). Asiakas voi valita, kumman palvelutuottajan kyydin tilaa. Vain näistä numeroista tilatuista matkoista voit saada korvauksen. Tilauspuhelu on maksuton.

Tutustu Kela-taksin tilaamiseen ja taksikäytäntöhin:

Näin tilaat kelan korvaaman taksin etelä_savossa

Kelataksi 2022 Etelä-Savo

Jos potilas ei saa matkasta Kelan korvausta, voi taksin tilata numerosta 0200 01510. Savonlinnan keskussairaalan pihassa pääovea vastapäätä päivystää päiväaikaan takseja. Neuvonta, aulapalvelu ja päivystyksen sihteerit voivat myös tarvittaessa tilata taksin. Myös muilla terveysasemilla henkilökunta auttaa taksin tilaamisessa.


Yleiset käytännöt

Yleisiä käytäntöjä ja ohjeistuksia Sosterin yksiköissä toimimiseen.

Yleiset käytännöt