Siirry sisältöön

Chat löytyy nettisivujemme oikeasta alanurkasta.
Chatin eri palveluilla on omat aukioloaikansa (katso alempaa).

Puolesta-asiointi

Puolesta-asiointi onnistuu tunnistautumisen avulla alle 12-vuotiaiden huollettavien osalta. Muiden puolesta-asiointiin tarvitaan sähköinen Suomi.fi -asiointivaltuutus.

Chatin palvelut

Terveysneuvossa palvelevat ammattitaitoiset sairaanhoitajamme esimerkiksi näissä asioissa:

– Hoidon tarpeen arviointi

– Ajanvaraus, ajan siirto tai ajan peruminen

– Kotihoito-ohjeet

– Sairausloma-asiat (hengitystieinfektio, maha-suolikanavan infektiot, todettu migreeni), laboratoriotulosten tarkastelu, laboratoriopyynnöt

Chatin digihoitaja ohjaa tarvittaessa digilääkärin vastaanotolle hoidon tarpeen arvion perusteella. Asiointi jatkuu ohjauksen jälkeen samassa keskusteluikkunassa kuin digihoitajankin kanssa. Tarvittaessa chat-yhteys voidaan muuttaa myös puheluksi tai videopuheluksi.

Digilääkärillä voidaan hoitaa esimerkiksi:

– Silmätulehdus ja muut silmäoireet

– Iho- ja allergiaoireet sekä hyönteisten pistot

– Flunssa, nuhakuume ja vilustuminen

– Päänsärky

– Vatsaoireet

– Virtsatietulehdus

– Diabetes

– Tuki- ja liikuntaelinoireet

– Mielen hyvinvointi

Neuvola-ajan varaaminen.

Sairaan lapsen hoidon sairauslomatodistukset.

Neuvontaa ja ohjausta lapsiperheille, raskaana oleville tai perhesuunnitteluneuvolan asiakkaille.

Perheneuvon chatissa tavoitat lapsiperheiden sosiaalihuollon työntekijät.

Voit keskustella luottamuksellisesti ja nimettömästi lapsiperheille suunnatuista sosiaalipalveluista, palvelutarpeen arvioinnista ja tuen myöntämisestä. Annamme neuvoja myös kuntien ja kolmannen sektorin palveluista. Tarvittaessa chatissa voi tunnistautua sähköisesti palveluiden järjestämiseksi.

Huomaathan, että lapsiperheiden terveysasioissa voit asioida neuvolan chatissa.

Kiireetöntä neuvontaa ja ohjausta. Palvelutarpeen arviointia palveluihin ja niiden hakemiseen liittyen. Chat palvelee uusia asiakkaita, omaisia sekä jo asiakkaina olevia mutta myös hyvinvointialueen yhteistyökumppaneta ikääntyneiden palveluissa.

Farmaseutin chat-palvelussa voi kysyä neuvontaa kaikissa lääkitykseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi lääkkeiden ottoajankohdat, uusien lääkkeiden aloittamiseen liittyvät asiat, haittavaikutukset ja eri lääkkeiden yhteisvaikutukset.

Fysioterapeutin chatissa voit saada ohjausta tuki- ja liikuntaelinvaivoihin liittyvissä oireissa sekä tietoa alueen liikunta- ja terveyspalvelutarjonnasta. Chatin fysioterapeutti voi ohjata asiakkaan tarvittaessa chat-hoitajalle.

Seksuaalineuvonnassa voi keskustella nimettömänä ja luottamuksellisesti kaikista seksuaalisuuteen, ehkäisyyn tai parisuhteeseen liittyvistä kysymyksistä ja aiheista. Seksuaalineuvonnan chat-palvelun tuottaa seksuaalineuvojat ja -terapeutit.

Chat on tarkoitettu 13-17 -vuotiaille nuorille ja chattiin vastaa nuorten mielenterveys- ja päihdeasioihin perehtynyt sairaanhoitaja. Chatissa voit keskustella mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvistä asioista luottamuksellisesti.

Voit tulla anonyymisti ja matalalla kynnyksellä linjoille. Käytämme tunnistautumista vain tarvittaessa, esimerkiksi ajanvarauksiin liittyen.

Chat kerää välttämättömiä evästeitä palvelun käyttäjiltä.
Evästekäytänteisiin voit tutustua täältä.

Sivua muokattu 28.9.2023