IMG_0262Sosterissa ei ole synnytysosastoa, vaan synnyttäjät ohjataan lähisairaanhoitopiirien synnytysyksiköihin. Synnyttäjät ja heidän perheensä valitsevat itse synnytyssairaalan asuinalueensa tai toiveidensa mukaan Mikkelin, Joensuun, Lappeenrannan tai Kuopion sairaaloista.

Äitiyshuollon eli äitiys- ja lastenneuvoloiden sekä äitiyspoliklinikan palveluissa synnyttäjät perheineen käyvät Sosterin omissa yksiköissä.

Savonlinnan keskussairaalassa toimii 24/7 kätilöiden neuvova puhelin 044 417 3134, johon synnytyksen lähestyessä voi kysymysten ilmaantuessa soittaa virka-ajan ulkopuolella. Tarvittaessa kätilö voi pyytää raskaana olevan tilanteen tarkistuskäynnille Savonlinnan keskussairaalaan. Jos synnytys on jo käynnistynyt, voi kätilö tällöin lähteä tarvittaessa ambulanssiin turvaamaan synnyttäjän matkantekoa.

Tästä pääset tutustumaan lähialueiden synnytyssairaaloihin

Joensuun ja Kuopion synnytysosastolla on käytössä sähköinen äitiysneuvolan palvelu raskaudenaikaisen esitietolomakkeen täyttämiseen. Kirjautumiseen tarvitset tunnukset, jotka saat neuvolakäynnillä omalta terveydenhoitajaltasi täältä Sosterin neuvolasta.

Joensuu Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä

Mikkeli Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Kuopio yliopistollinen sairaala

Lappeenranta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri