Savonlinnalainen Annemaija Summanen on lahjoittanut merkkipäivänä saamansa rahasumman, yhteensä 2440 euroa Sosterin nuorisopsykiatrian poliklinikalle. 

​Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen, kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro ja lasten ja nuorten ylilääkäri Maija Tuominen vastaanottivat lahjoituksen torstaina 19.4.2018.

– On hienoa, että on suurisydämisiä ihmisiä, jotka haluavat auttaa lapsia ja nuoria, Pekka Nousiainen sanoi kiitospuheessaan.

Nuorisopsykiatrian poliklinikka palvelee 13–23 -vuotiaita nuoria, jotka kokevat tilapäisiä tai pitkittyneitä terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavia psykologisia ja psykiatrisia ongelmia. Näitä voivat olla esimerkiksi masentuneisuus, ahdistuneisuus, jännitys- ja paniikkitilat. Lisäksi nuoria autetaan selviytymään heidän kohtaamistaan akuuteista elämänkriiseistä, yllättävistä elämäntilanteen, hyvinvoinnin tai toimintakyvyn muutoksista sekä vakavammista mielenterveyden ongelmista.

Nuorisopsykiatrian poliklinikalla toteutetaan yksilöllisesti suunniteltuja lyhyempiä 3–5 kerran tutkimus-, arviointi- ja hoitojaksoja, sekä tarvittaessa myös pidempiaikaista tavoitteellista avohoitoa yksilöille ja perheille. Usein myös huoltajia tavataan joko erikseen tai yhdessä nuoren kanssa.

Lisätietoja

Pekka Nousiainen, p. 044 281 3301

Panu Peitsaro, p. 044 417 3333