Savonlinnan keskussairaala turvaa ympärivuorokautisella päivystystoiminnallaan alueen hieman yli 40 000 vakituisen asukkaan, noin 15 000 kesäasukkaan ja useiden kymmenien tuhansien matkailijoiden terveyttä ja hyvinvointia.

Alueen kunnat Enonkoski, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava ovat selkeällä enemmistöllä linjanneet, että perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteispäivystyssairaalan turvaaminen on välttämätöntä ja onnistuu vain osana Pohjois-Savoa.

Kuntien ja Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin koko henkilöstön yhteinen kanta on, että Savonlinnan keskussairaala on tulevaisuudessa osa Kuopion yliopistollista sairaalaa – KYS Savonlinna.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että maan hallitus kunnioittaa tätä Savonlinnan seudun kuntien asukkaiden, heidän valitsemiensa päättäjien sekä sotealan asiantuntijoiden selkeää tahtotilaa yhteispäivystyssairaalan toiminnan turvaamiseksi Savonlinnassa.

Allekirjoita adressi täällä:

https://www.adressit.com/savonlinnan_seudun_yhteispaivystyssairaala_on_turvattava?u=4364534&s=67054253&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR1DfAEXcpVgpuPhDp4cXkOhcrJXR8B-y9EsC0bolZWS3-rWVdSd6Iwm2Y4

 

Asian aihetunniste sosiaalisessa mediassa on #KYSSavonlinna.